Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Dar gelirli ailelere ücretsiz internet

Dar gelirli ailelere ücretsiz internet
Devlet, internet erişimine sahip olmayan yoksul ailelere kotalı ve ücretsiz internet erişimi hizmeti sunulacak.
10.03.2015 / 17:39


Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, internet eriÅŸiminin yaygınlaÅŸtırılmasına yönelik bir dizi çalışma yapılacak.

Bu kapsamda, yoksul ailelere belirli kısıtlarla internet erişimi sağlanacak.

EriÅŸim fiyatlarının görece yüksekliÄŸi, farkındalık eksikliÄŸi ve benzeri nedenlerle internet eriÅŸimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilecek. EÄŸitim gören çocuÄŸun yer aldığı aileler öncelikli olarak deÄŸerlendirilecek. Bu ailelere, kamu kaynakları kullanılarak belirli bir kotada internet eriÅŸim hizmeti sunumu saÄŸlanacak.

DAR GELİRLİ İNTERNETE ERİŞİMDE ZORLANIYOR

Türkiye Ä°statistik Kurumu Hanehalkı BiliÅŸim Teknolojileri Kullanım AraÅŸtırması sonuçlarına göre, internet eriÅŸimine sahip olmama nedenleri arasında internet baÄŸlantı ücretinin yüksek olması yüzde 31,9 ile ikinci sırada yer alıyor.

Benzer araÅŸtırmalarda hanelerin ekonomik durumunun yetersizliÄŸinin internete eriÅŸimde önemli bir sınırlılık yarattığı ortaya konuluyor.

Türkiye’de 2014 yılı itibarıyla yaklaşık 17 milyon hanenin yüzde 60,8’inde internet eriÅŸimi bulunuyor.

Yoksul ailelere internet eriÅŸiminin ücretsiz olarak saÄŸlanmasının, bu ailelerdeki bireylerin bilgi toplumuna dönüÅŸüm sürecine katılımını artıracağı ve yoksulluÄŸun nesiller arası aktarımının engellenmesine katkı saÄŸlayacağı deÄŸerlendirmesinde bulunuluyor.

FATÄ°H Projesi kapsamında yaklaşık 10,6 milyon öÄŸrenciye dağıtılacak tablet bilgisayar ile internet eriÅŸimi olmayan yoksul ailelerdeki eÄŸitim gören çocukların internet eriÅŸiminin saÄŸlanması bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. Bu çerçevede, internet eriÅŸiminin yaygınlaÅŸtırılması amacıyla ücretsiz ve kotalı internet eriÅŸim paketlerinin kamu tarafından yoksul ailelere saÄŸlanmasına yönelik çalışma yapılması gerekiyor.

ÖÄžRENCÄ°SÄ° OLAN AÄ°LEYE ÖNCELÄ°K

Ä°nternet eriÅŸiminin yaygınlaÅŸtırılmasına yönelik strateji ve eylem planı doÄŸrultusunda ÅŸu uygulamalar yapılacak:

- EriÅŸim fiyatlarının görece yüksekliÄŸi, farkındalık eksikliÄŸi ve benzeri nedenlerle internet eriÅŸimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilecek. EÄŸitim gören çocuÄŸun yer aldığı aileler öncelikli olarak deÄŸerlendirilecek.

- Sabit ve mobil iÅŸletmecileri ile mevcut ve yeni abonelerin durumu, eriÅŸim ÅŸartları ve ödeme koÅŸullarına iliÅŸkin görüÅŸmeler yapılacak.

- Yapılan çalışma neticesinde, kotalı ve ücretsiz internet eriÅŸimi hizmeti sunulacak.

- Bilinçli ve yerinde internet kullanımını teÅŸvik amacıyla, öÄŸrencilerin ve ailelerin görece daha çok faydalanacağı sitelere daha yüksek bir kota uygulanması veya bu sitelerin kotasız olarak sunulması deÄŸerlendirilecek.







Bu haber toplam 2015 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler