Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Üzüm Pekmezinin Faydaları

Üzüm Pekmezinin Faydaları
Şifa kaynağı Üzüm Pekmezi
28.03.2015 / 09:59


ÜZÜM PEKMEZÄ°



 



 



 



 



 



Vücut direncini, bağışıklık sisteminin direncini arttırıcı ve güçlendirici özelliÄŸi sayesinde hastalıklara karşı koruyucudur. KaraciÄŸeri temizleyerek damarları açar, kan basıncını dengeler. Hastalık aÅŸamasında ise iyileÅŸme sürecini hızlandırır. Mide rahatsızlıklarının tedavisinde destekleyici özelliÄŸe sahiptir. Anne sütünü arttırdığı da bilinen faydaları arasında yer almaktadır. Ä°ltihap söktürücü özelliÄŸi bulunmaktadır. ÖksürüÄŸü keser ve balgam söktürücüdür. Hem yetiÅŸkinlerde hem de çocuklarda pamukcuk adı verilen ağız içi yaralarının tedavisinde oldukça etkilidir.



 



 



Pekmezin KaraciÄŸer Hastalıklarına Faydası: Kan dolaşımını dengeleyen ve düzenleyen pekmez karaciÄŸer rahatsızlıklarının tedavisi aÅŸamalarında da destekleyici bir rol üstlenmektedir. Özellikle sigara içenlerde damar ve karaciÄŸer, akciÄŸerde meydana gelen hasarın onarılmasına yardımcı olmaktadır.



Pekmez Kanseri Önler:  Pekmezin kanseri önleyici rolü olduÄŸuna dari bir çok araÅŸtırma sonucu ve yazısı vardır. Bu konuyla alakalı yapılan bir çok klinik çalışması pekmezin yoÄŸun beslenme profilin knaseri baÅŸlangıç aÅŸamasında önleyebileceÄŸini ortaya koymaktadır. Pekmezin yüksek kalsiyum içermesi  kolon kanserini önleyebileceÄŸi düÅŸünülmektedir. Ayrıca kanser tümörlerine karşı etkili olabilir.



 







 



 



 



 



 



Pekmez Mükemmel Bir Antioksidan: Bir çorba laşığı pekmezin önemli miktarda antioksidan ve manganez içermektedir. Manganez DNA ları serbest radikallere karşı korur. Etkili bir antioksidan olmaso pekmezin kanser ve kalp hastalıklarına karşı kiÅŸiyi koruduÄŸu düÅŸünülmektedir.



 



 



 



 



Pekmez Enerji SaÄŸlar: Pekmezin içerdiÄŸi karbonhidrat ve yaÄŸlar vücutt enerjiye dönüÅŸmektedirler. Ä°çerdiÄŸi zengin miktarda demir, vücudun enerji depolamasına yardımcı olur, demir ayrıca kanda saÄŸlıklı bir ÅŸekilde oksijen taşınması için çok gerekli bir maddedir.



Pekmez Kemik SaÄŸlığını Korur: Pekmez demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez ve bakır dahil olmak üzere, saÄŸlıklı ve güçlü kemiklerin oluÅŸmasını saÄŸlayan günlük besinlerin çoÄŸunu saÄŸlamaktadır. Bu minerallerin günlük olarak alınması kemik diÄŸer hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir.



Pekmez Kalp SaÄŸlığını Korur: Pekmez kalp saÄŸlığını korumak ve kalp krizi, inme ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için gerekli vitamin ve minerallerin çoÄŸunu saÄŸlamaktadır. Pekmez manganez, magnezyum, bakır, kalsiyum, potasyum ve B6 vitamini içerir. Bu besinler, kan pıhtılaÅŸmasını tedavi eder inme riskini düÅŸürür ve kan basıncını saÄŸlıklı bir seviyede tutmaya yardımcı olur.



Pekmez Kolon SaÄŸlığını Korur: Kalsiyum açısından çok zengin olan pekmez, kolonu toksinlerden temizler. Kalsiyum genellikle kolon kanseri riskinde azalma ile iliÅŸkilidir.



Demir Deposu Pekmez: Bir çorba kaşığı pekmez vücudun ihtiyaç duyduÄŸu demirin %20’ni karşılar.. Demir eksikliÄŸi, baÅŸ dönmesi, yorgunluk, saç kaybı, sinirlilik ve anemi de dahil olmak üzere birçok farklı saÄŸlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur. Demir menstruasyon sırasında özellikle kadınlar için önemlidir. Demir kan ve hücre fonksiyonunda önemli bir rol oynar ve enerji üretimi için gereklidir. Ayrıca, vücut enfeksiyonlarla savaÅŸmaya yardımcı olur, beyin ve kas fonksiyonunu destekler ve bağışıklık sistemine yardımcı olur.



Potasyum Deposu Pekmez: Bir çorba kaşığı pekmez yaklaşık% 14,5 potasyum saÄŸlar. Potasyum  kardiyovasküler saÄŸlığını korumak ve kemik yoÄŸunluÄŸunu artırmak için çok öenmlidir. Bu madde düÅŸük kan basıncını saÄŸlıklı seviyede tutmaya yardımcı olur. Kalp krizi ve inme riskini azaltır.



Kalsiyum Deposu Pekemez:Kalsiyum sadece saÄŸlıklı kemikler ve diÅŸlerin korunması için deÄŸil, aynı zamanda kolon saÄŸlığı, kalp saÄŸlığı, kan pıhtılaÅŸması, beyin sinir aktivitesi ve kas fonksiyonu için hayati bir rol oynar. Sadece bir çorba kaşığı pekmez % 17 oranında kalsiyum saÄŸlar.



Selenyum Deposu Pekmez:  Bir çorba kaşığı pekmez ortalama % 5  selenyum ihtiyacını karşılar. Selenyum tiroid fonksiyonu, antioksidan koruma, kanser önleme, kalp ve damar saÄŸlığı ve romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıkları önleme noktasında çok etkilidir. Selenyum eksikliÄŸi, bu ve diÄŸer saÄŸlık sorunlarına neden olabilir.



B6  Olarak Pekmezin Faydaları: Bir çorba kaşığı pekmez 7,5%  B6 vitamini  saÄŸlar. B6 vitamini bağışıklık, sinir sistemi, hücre oluÅŸumu, kan saÄŸlığı ve enerji üretimi için gereklidir. Ayrıca, antienflamatuar ve anti kanser özelliklere sahip olduÄŸuna inanılmaktadır.



Pekmez Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Pekmezi pek çok vitamin ve mineraller  saÄŸlar, sıfır yaÄŸ ve çok az kalori içerir. Kilo vermek isteyenler için harika bir besin kaynağı olabilir.



Mide ve Sindirim Sistemi Sorunlarını Giderir: Pekmezin mide ve sindirim sorunlarının giderilmesine  yardımcı olabileceÄŸini düÅŸündürmektedir. Mide aÄŸrılarını yatıştırmaya yardımcı olur, mide ülseri tedavi etmek için yardımcı olabilir ve irritabl bağırsak ve kabızlık, ishal baÅŸta olmak üzere bir çok sorunu giderebilir.



Pekmez Cilt SaÄŸlığını Korur:  Pekmez cilt saÄŸlığı için büyük fauda saÄŸlar, egzama, sedef, akne ve diÄŸer cilt hastalıkların tedavisine yardımcı olruÄŸu düÅŸünülmektedir . Bunun dışında cilt kırışıklıklarını giderebilir ve cilt hücrelerinin yaÅŸlanmasını yavaÅŸlatır.



Haber:Cemalettin SAK










Bu haber toplam 2737 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler