Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Elektrik Kesintisi Seçim Provası Çıktı

Elektrik Kesintisi Seçim Provası Çıktı
31 Mart'ta Türkiye'yi karanlığa gömen saldırı, seçim provası çıktı. 7 Haziran'da sandığı esir edecek plan deşifre edildi.
01.06.2015 / 09:01


Türkiye'de 31 Mart 2015 günü elektrik sistemi adeta tamamen çökerken ülkenin her noktasında elektrikler kesilmiÅŸ ve hayat durma noktasına gelmiÅŸti. Ulaşımdan saÄŸlığa kadar milyonlarca insan bu durumdan etkilenirken bütün Türkiye "Elektrik ne zaman gelecek?" sorusunu saatlerce sormuÅŸtu. Uzun süren çalışmalar sonucu elektrikler verilmeye baÅŸlanmıştı.



31 MART SENARYOSU



Türkiye'yi hayrete düÅŸüren elektrik kesintilerinin ardından siber saldırı iddiaları ortaya atılmış, ancak resmi ağızlardan tam olarak doÄŸrulanmamıştı. Yapılan açıklamalarda elektrik kesintilerinin nedeninin Avrupa Dağıtım Ağı'nda meydana gelen bir arıza nedeni ile olduÄŸu ifade edilmiÅŸti. YaklaÅŸan 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde ise istihbarat kaynaklarının elde ettiÄŸi çok önemli bilgeler ve geliÅŸmeler hükümeti harekete geçirdi. Elde edilen bilgilere göre, 7 Haziran Genel Seçimleri akÅŸamı oy verme iÅŸlemlerinin bitmesinden sonra oy sayımlarına geçildiÄŸinde 'Karanlık Senaryo'nun devreye sokulacağı öÄŸrenildi. Aralarında uluslararası istihbarat örgütleri, bunun yanı sıra çeÅŸitli terör örgütleri ve Türkiye'de bulunan iÅŸbirlikçilerinin uygulayacakları karanlık senaryo planına göre önce Türkiye'yi elektrik güç noktalarına 31 Mart'ta olduÄŸu gibi siber saldırı yapılarak elektrikler kesilecek. Sonra da Yeni Türkiye'nin yükseliÅŸini engellemek için özellikle AK Parti'ye çok oy çıkan yerlerde sandıklara el konulacak. Senaryonun en can alıcı saldırısı ise seçim kurullarına yapılacak. Ä°lçe ve il seçim kurulları ile il seçim kurullarının bilgisayarlarına yapılan siber saldırlar ile sistem çökertilecek ve seçim sonuçları ile oynanacak.



TÜRK SÄ°BER TAKIMI ÇAÄžRILDI



Tüm bu geliÅŸmeler ve bilgiler üzerine BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun talimatı ile baÅŸta MÄ°T olmak üzere Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat birimleri harekete geçirildiÄŸi ve tedbirler alındığı öÄŸrenildi. Türkiye'nin olaysız, sakin ve ÅŸaibesiz bir seçim geçirmesi için Çin ve Japonya'dan siber saldırı konusunda uzman Türk mühendislerin Türkiye'ye çağırıldığı da belirtildi. Buna göre uzman Türk biliÅŸimciler elektrik ve seçim noktalarına yapılacak siber saldırılara karşı sistemleri güçlendirerek önlemler aldı.



SANDIÄžA DARBE YAPACAKLARDI



Karanlık güçler seçim merkezlerindeki bilgisayarlara girerek, sonuçları dijital olarak deÄŸiÅŸtirmeyi hedefliyor.



Mevlüt Yüksel / Takvim






Bu haber toplam 4571 defa okundu
YORUMLAR
niyazi: 
"deme ya"
ula bu akp nin stratejisi . bu planı akp yapmış senaryoyu çizmiş ama çaktırmamak için karşı tarafa atıyor topu böyle bişey olursa sakın ha bunu karşıtaraf yaptı bizle ilgisi yok diyecekler ama sandıkları çalacaklar oyları değişecekler. bu anlattığım %100 de yüz gerçek.
04.06.2015 / 15:28
Ip Adresiniz:85.106.54.197
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler