Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

11 yıl geriye dönen İzmirliler şaşkın!

11 yıl geriye dönen İzmirliler şaşkın!
İzmir'de toplu ulaşım araçlarında, 11 yıl aradan sonra yeniden kağıt bilet dönemi başlaması vatandaşı şaşkına çevirdi.
13.06.2015 / 09:50


Ä°zmir'de, 1 Haziran'dan bu yana yaÅŸanan elektronik bilet krizi nedeniyle ücretsiz hizmet veren toplu ulaşım araçlarında, 11 yıl aradan sonra yeniden kağıt bilet dönemi baÅŸladı.



Nostaljik bir uygulamaya gidilmesini yadırgayan yeni nesil ise "Eskiden babalarımız kullanırdı ÅŸimdi biz ÅŸaÅŸkınlık içerisindeyiz" dedi.



http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos/11_yil_geriye_donen_izmirliler_saskin_1434104721_6075.jpg



VATANDAÅžLAR YETKÄ°LÄ°LERE SESLENDÄ°



Ä°zmir'de, 1 Haziran'da iÅŸletmeci ÅŸirketin deÄŸiÅŸtirmesiyle elektronik ulaşım kartlarıyla ilgili baÅŸlayan kriz nedeniyle ücretsiz devam eden kent ulaşımında ÅŸimdi de kağıt biletler kullanılmaya baÅŸlandı. Kartlarında bakiye bulunmayan vatandaÅŸlar, artık biletle yolculuk yapacak. Ulaşım araçlarına biletle binenler sonraki biniÅŸleri için de yine bilet alıp ücret ödemek zorunda kalacak. Ä°ÅŸletmeci firmanın deÄŸiÅŸmesi ile büyüyen krizde iÅŸin içinden çıkamayan belediyenin kağıt bilet uygulamasına geri dönmesi vatandaÅŸlar da ÅŸaÅŸkınlık yaratırken, kimileri bileti kutusuna atarken bile sıkıntı yaÅŸadı. Sistem nedeniyle maÄŸdur olduklarını ifade eden Ä°zmirliler, durumun bir an önce düzeltilmesi için yetkililere seslendi.



http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos//Gvj4z_1434104914_5057.jpg



"UZUN KUYRUKLAR OLUÅžUYOR"



Üniversite öÄŸrencisi Betül Erdal, artık bilet kullandığını belirterek, "Kent kart yüklemesi kolay oluyordu ama ÅŸimdi sürekli in bin bilet almak zorunda kalıyoruz. GideceÄŸimiz yere çok kolay varamıyoruz. MüÅŸterilerle ÅŸoförler arasında problem çok oluyor. BeÄŸenmedik yani saçma bulduk ve öÄŸrenciler için zor. Åžu an bilet kullanıyorum, kartımı aktivasyon yaptıracağım ama uzun kuyruklar oluyor, vaktimiz olmuyor beklemek için büyük sıkıntı bizler için" dedi.



"ESKİDEN BABALARIMIZ KULLANIRDI ŞİMDİ BİZ"



Lise öÄŸrencisi 14 yaşındaki Emre Taylan da ÅŸunları söyledi: "Yıllar önce babalarımız kullanıyordu ÅŸimdi biz kullanıyoruz. Bu bileti daha önce dedelerimiz babalarımız kullanmıştı ÅŸimdi biz kullanıyoruz. Åžaşırıyoruz böyle ÅŸeylere çok saçma. Kent kart kullanıyorduk, arızalandı ÅŸimdi bilet kullanıyoruz. Ä°zmir gibi bir büyükÅŸehir belediyesi böyle bir ÅŸey yapıyorsa ÅŸaşırıyoruz yani, yapacak bir ÅŸey yok."



http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos//PoFPD_1434104934_7548.jpg






Etiketler: izmir bilet
Bu haber toplam 2044 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler