Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

HDP Devlet Kurma Hazırlığında

HDP Devlet Kurma Hazırlığında
HDP Eş Genel Başkanı FigenYüksekdağ, 14 Haziran'da İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen 2. Sakine Cansız Kadın Festivali'nde konuştu, İsviçre'deki HDP'lilerle sohbet etti.
27.06.2015 / 11:29


EtkinliÄŸe katılanlarla özel sohbetinde yaptığı deÄŸerlendirmelerde Suriye'deki geliÅŸmeleri de ele alan YüksekdaÄŸ'ın ÅŸu mesajları verdiÄŸi öÄŸrenildi: "Kobani'de Irak'ta olduÄŸu gibi tampon bir bölgede bağımsız Kürdistan'ı kuracağız. Ancak henüz zamanı gelmedi. Bağımsız Kürdistan'ın düzenli orduya ihtiyacı olacak. Silahlı kadrolar Suriye'ye geçerek, ordunun çekirdeÄŸini oluÅŸturacak. Kürt halkı geliÅŸmelere hazırlıklı olmalı."



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ Kobani'ye DAEÅž militanlarının saldırısına iliÅŸkin, "EÄŸer, bu katliam, bu soykırım ve iÅŸgal giriÅŸimi, sizin desteÄŸinizle gerçekleÅŸtirilmediyse, buyurun bunu kanıtlayın, biz de inanalım, Türkiye de inansın. Aksi durumda bizim iddialarımız geçerlidir" dedi. YüksekdaÄŸ'ın "Önünüzdeki günlerde, geçmiÅŸ süreçte gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz bir sivil inisiyatif ve direniÅŸ hareketini Suruç hattından yeniden canlandırmak gibi bir çaÄŸrımız da var. Bütün halkımızı da yeniden tarihsel bir sorumluluÄŸa davet ediyorum, çağırıyorum. Suruç'ta ve her yerde Rojava'yı, Kobani'yi IŞİD saldırıları karşısında savunmaya davet ediyorum" diye konuÅŸtu.






Bu haber toplam 1878 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler