Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Giresun’daki Rafting Türkiye Şampiyonasında Rize Fırtınası

Giresun’daki Rafting Türkiye Şampiyonasında Rize Fırtınası
3 gün sürecek olan Türkiye Rafting Şampiyonası başladı 1. Ayak yarışları Giresun'un Çamoluk ilçesinde başladı. Rize takımları şampiyonanın ilk gününde 4 kategoride de fırtına gibi eserek birincilikleri kaptırmadı.
27.03.2016 / 16:40


Giresun'da düzenlenen Rafting Türkiye Åžampiyonasının ilk gününde 4 birincilik de Rize takımlarının oldu.



Kelkit Çayı'nda buz gibi soÄŸuk suda 25 takım ve 200 sporcunun mücadele ettiÄŸi ÅŸampiyonanın sprint dalında yapılan ilk gün yarışlarında Açık YaÅŸ Erkek kategorisinde Rize Belediyesi Rafting Takımı, U19 Bayan kategorisinde Beyazsu Rafting takımı, U23 Erkek kategorisinde Çaykurspor Rafting takımı, U19 Erkek kategorisinde ise  Rize Gençlik ve Spor Kulübü Rafting takımı birinci oldu.



mustafa-celik-022.jpg



Rize takımlarının ilk gün elde ettikleri birincilikler dolayısıyla Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Ä°l Müdürü Mustafa Çelik, Rize takımlarının elde ettiÄŸi baÅŸarının gurur verici olduÄŸunu kaydederek, yarışmada yer alan tüm takımlara baÅŸarılar diledi.



Rize’nin su sporlarının özellikle rafting branşının ana lokamatifi olan bir ÅŸehir olduÄŸunu kaydeden Çelik, “Bir çok takımla Giresun'daki yarışmaya katılan Ä°limiz rafting ekipleri disipli ve özverili çalışmalarının karşılığını aldılar. Rafting branşının ülkemizde geliÅŸmesi için büyük çaba harcayan As baÅŸkan Fikret Yardımcı Bey olmak üzere organizsayon komitesine teÅŸekkür ediyorum. Ä°limizi en iyi ÅŸekilde temsil ederek bizleri gururlandıran takımları da kutluyorum” diye konuÅŸtu.



rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(1).jpg



Åžampiyona ile ilgili bilgiler veren GeliÅŸtirilmekte Olan Spor BranÅŸları Federasyonu AsbaÅŸkanı Fikret Yardımcı, Çamoluk ilçesinin 3 bin nüfuslu küçük bir ilçe olduÄŸunu söyledi. Yardımcı "Rafting o kadar geliÅŸme saÄŸladı ki ülkemizde dünya ÅŸampiyonluÄŸumuz var. Åžu anda burada yaptığımız sportif çalışmamızla önümüzdeki aylarda Dubai'de yapılacak Dünya Åžampiyonası'nın seçmelerini yapıyoruz. Aramızda milli olmuÅŸ çok deÄŸerli sporcularımız var. O sporcuları bu bölgedeki sporcularla kaynaÅŸtırıp onları da sportif hayata almamız için ve hem de sporun güzelliÄŸi olan tanıtımını saÄŸlamak için Çamoluk'ta bu yarışları seyrediyoruz. Ä°ki gün daha yarışlarımız sürecek. Bu yarışların sonucunda dereceye girecek ekiplerimiz milli takım seçmelerine alınacaktır" dedi.



rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(12).jpg



"HEDEF 2018 AVRUPA ÅžAMPÄ°YONASI"



"2018 Avrupa Åžampiyonası hedefiyle Çamoluk'u adeta dünyaya duyurmak için buradayız" diyen Yardımcı, "Bu bölgenin buna ihtiyacı var. Bir futbolda bir büyük federasyonda 300 sporcudan milli olma ÅŸansı 1 iken, raftingde her iki sporcudan birinin milli olma ÅŸansı vardır ve her milli sporcu 100 puanlı anlaÅŸmalı üniversitelerimize giriyor. Okurken bin 350 lira maaÅŸ alıyor ve devlette iÅŸ imkanı bulabiliyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.



Çamoluk Belediye BaÅŸkanı SavaÅŸ AkarçeÅŸme ise Rafting Åžampiyonası'na ilk defa ev sahipliÄŸi yapmanın gururunu yaÅŸadıklarını söyledi. Raftingin Çamoluk gibi "kuÅŸ uçmaz, kervan geçmez" yerler için çok önemli spor dalları olduÄŸunu belirten AkarçeÅŸme, "O açıdan burada bir meÅŸale tutuÅŸuyor. UnutulmuÅŸ bir ilçede böyle bir etkinlik yapmak büyük bir fedakarlık ister. 25 takımın burada katılması, o insanların burayı tanıması bu etkenliÄŸi çok önemli kılıyor" diye konuÅŸtu.



Ä°lçede üç gün boyunca devam edecek olan yarışların sonunda birinci olan takımlara tören ile kupaları ve madalyaları verilecek.



rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(13).jpg



rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(2).jpg






Etiketler: KANO
Bu haber toplam 3230 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler