Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Bu Plakalar Artık Muayne Engeline Takılacak

Bu Plakalar Artık Muayne Engeline Takılacak
Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakalar, muayeneden geçemeyecek.
29.05.2017 / 08:51


Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan deÄŸiÅŸiklikle standartlara uygun olmayan plakalar, muayeneden geçemeyecek. GeniÅŸliÄŸi 11 santimetre, uzunluÄŸu 52 santimetre olacak plakalarda, silik, bold, italik veya kapatma ÅŸeklindeki yazı ve rakamlar ağır kusur kapsamında deÄŸerlendirilecek.



 



 



UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel MüdürlüÄŸünce 3 Temmuz itibarıyla geçerli olacak kusur tablosu yayımlandı.



Buna göre, Hızlı GeçiÅŸ Sisteminde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma ÅŸeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı.



Söz konusu düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların, Karayolu Trafik Kanunu'nun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre geniÅŸliÄŸinde, 52 santimetre uzunluÄŸunda olmayan plakaların bulunduÄŸu araçlar, TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenesinden geçemeyecek.



"Merdiven altı plakalar standart dışı"



Türkiye Åžoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TÅžOF) BaÅŸkanı Fevzi Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plakaların basım ve dağıtımının, TÅžOF ve federasyona baÄŸlı odalara verildiÄŸini anımsatarak, merdiven altı yerlerde basılan plakalarda belirlenen standartların dışına çıkıldığını ifade etti.



Sahte plakaların terör olayları, gasp, soygun gibi kötü iÅŸlerde kullanıldığını dile getiren Apaydın, sahte plaka basan, dağıtan ve aracına takanlara para cezası uygulandığını anımsattı.



TÜVTÜRK fenni muayene istasyonlarında temmuz ayı itibarıyla "sahte" olarak nitelendirilen, standardın dışında basılan plakaların birinci derecede ağır kusurlu sayılacağını belirten Apaydın, "Silik, italik veya bold olarak yazılan, rakam ve harflerin arasında vida olan, ortasındaki boÅŸluÄŸun köÅŸeli ÅŸeklinde olması gibi standarda uygun olmayan ÅŸekilde plaka takılı araçlar, muayeneden geçmeyecek. Bir defaya mahsus ceza kesilmeyecek araç sahiplerinden plakaların standartlara uygun olarak deÄŸiÅŸtirmeleri istenecek." ifadelerini kullandı.



"Plakalar 31 liraya deÄŸiÅŸtirilecek"



Apaydın, aracın kimliÄŸi niteliÄŸindeki plakaların, standartların dışında olması halinde otoyol ve köprülerde görüntüleme cihazları tarafından okunamadığına dikkati çekerek, plakalarda standartlara hızlı ÅŸekilde geçiÅŸin saÄŸlanması amacıyla böyle bir uygulamanın hayata geçirileceÄŸini söyledi.



Söz konusu plakaların deÄŸiÅŸimi için araç sahiplerinin öncelikle Trafik Åžube Müdürlüklerine baÅŸvurarak, buradan temin edecekleri formları doldurmaları gerektiÄŸini vurgulayan Apaydın, daha sonra bu belgeyle il ve ilçelerde TÅžOF ile Kayıt Tescil Bürolarında 31 lira karşılığında yaklaşık 10 dakikada deÄŸiÅŸtirilebileceÄŸini kaydetti.







Etiketler: araç muayne plaka
Bu haber toplam 1866 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler