Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sondaj gemisi Akdeniz'e uğurlanıyor

Sondaj gemisi Akdeniz'e uğurlanıyor
Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın, sondaj gemisi Fatih'i, Akdeniz'e gönderme kararı aldı.
31.05.2018 / 16:43


Sondaj gemisini Akdeniz'e gönderme kararı alan Enerji Bakanı Berat Albayrak, düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.



"YENÄ° BÄ°R MÄ°LADA TANIK OLUYORUZ"



"Türkiye'nin enerji tarihinde yeni bir milada tanık oluyoruz, 1970'lerde baÅŸlayan deniz sondajcılığı hayali yerli ekipman ve insan kaynaksızlığı nedeniyle eksik kaldı. Bugün hamdolsun bu alandaki yerli dönüÅŸümün karşılığını aldığımız, tarihi bir gün olarak kayuda geçiyor. Tıpkı hepinizin malumu nükleer de olduÄŸu gibi, bugün bu alanda da önemli bir hayali ete kemiÄŸe büründürdüÄŸümüz, tarihi birçok ilki gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz gibi AK Parti olarak mutluyuz. Biz ilk günden beri bu alanda bizi cesaretleriyle bu nokta destek olmasıyla bu baÅŸarılı adımları atmamıza vesile olan CumhurbaÅŸkanımıza teÅŸekkür ediyoruz. Sondaj operasyonlarının yönetimi de ağırlıklı olarak Türk mühendisleri tarafından yürütülecek."



Sondaj gemisi Akdeniz'e uğurlanıyor



SONDAJ GEMÄ°SÄ°NÄ°N ADI FATÄ°H



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak geminin isminin Fatih kounlduÄŸunu açıklandı. Albayrak "Sondaj gemimize güçlü mirasımızı yaÅŸatması ve yeni dönemi baÅŸlatması için 'Fatih' ismini koyduk" dedi.



Albayrak "Sondaj gemimize güçlü mirasımızı yaÅŸatması ve yeni dönemi baÅŸlatması için 'Fatih' ismini koyduk. 'Fatih'i bugün Antalyalya'ya yolcu edeceÄŸiz. Rabbim bizleri hedeflerimiz doÄŸrultusunda mahçup etmesin. Milli enerji ve maden politikasını açıklarken, çok daha aktif olacağımız ilan etmiÅŸtik. GeçtiÄŸimiz hafta Hakkari Çukurca'daydık. Sınırın hemen 0 noktasında yeni bir süreci baÅŸlattık. Ä°lk kulemiz faaliyete geçti, Hakkari Åžemdinli'den uçakla ve gravite veri toplama ile birlikte sadece onunla kalmayacağız, tüm süreci daha etkin bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtireceÄŸiz" cümlelerini kullandı.






Bu haber toplam 2319 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler