Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Hamile Anne ile Üçüz Bebeklerinin Ölümünde İhmal İddiası

Rize'de Hamile Anne ile Üçüz Bebeklerinin Ölümünde İhmal İddiası
Rize Sağlık Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihmal sonucu öldüğü iddia edilen hamile anne ile üçüz bebeklerine ilişkin ivedi olarak çok detaylı adli ve idari soruşturma başlattıklarını bildirdi.
26.10.2018 / 08:38


Rize'de sancısı ve kanaması olduÄŸu için eÅŸi tarafından Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne kaldırılan Müjgan Genç isimli üçüz bebeklere hamile kadın bebekleri ile birlikte hastanede hayatını kaybetti. Genç kadının ölümünde ailesi hastanenin ihmali olduÄŸunu iddia ederken, Rize Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü olayla ilgili idari soruÅŸturma baÅŸlattı.



Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 19 Ekim'de yaÅŸanan hamile anne ve bebeklerinin ölümüyle ilgili yerel ve ulusal basında bazı iddiaların yer aldığı belirtildi.



Olayla ilgili araÅŸtırmanın hassas ÅŸekilde devam ettiÄŸi vurgulanan açıklamada, "Son derece üzücü olaya iliÅŸkin müdürlüÄŸümüzce ivedi olarak çok detaylı adli ve idari soruÅŸturma baÅŸlatılmış olup, bütün tıbbi kayıtlar detaylı incelenerek söz konusu tüm personelin bilgisine baÅŸvurulacaktır. Ayrıca söz konusu hadisenin acısı böylesine büyük ve tazeyken bir yandan da saÄŸlık çalışanları ağır töhmet altında bırakmak, namuslarına dahi dil uzatmak, iddiaları bu yönüyle de çok detaylı incelemeyi ve gerçekleri ortaya koymayı bir kez daha zaruri hale getirmiÅŸtir." ifadesine yer verildi.



Açıklamada, acı olayın yaÅŸanmasıyla ilgili tıbbi kusurun olup olmadığının incelendiÄŸine iÅŸaret edilerek, ÅŸunlar kaydedildi: "Hata veya eksiklik varsa sorumlu personel hakkında mutlak iÅŸlem yapılacağı gibi bu süreçte tüm kamera kayıtları, dokümanlar dahil olmak üzere iddialara iliÅŸkin yönelik her detay özenle araÅŸtırılacak ve sonuçta gerekli tüm yasal iÅŸlemler yapılacaktır. Ayrıca Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi kadrosunda olup müdürlüÄŸümüzce idari soruÅŸturması yapılamayan personel için de üniversitemiz bilgilendirilmiÅŸ olup adli ve idari soruÅŸturma sürecine dahil olmaları talep edilmiÅŸtir. SaÄŸlık camiası olarak ailemizin büyük acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine bir kez daha baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz."



Açıklamada, soruÅŸturma süreci sonunda kamuoyuna iÅŸin gerçeÄŸini yansıtan bir açıklama yapılacağı da bildirildi.







Bu haber toplam 1460 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler