Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Hatay sınırına zırhlı birlikler sevk ediliyor

Hatay sınırına zırhlı birlikler sevk ediliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde YPG ve Münbiç'e yönelik açıklamalarından hemen sonra Hatay'dan Suriye sınırına, zırhlı birlikler sevk edildi.
12.12.2018 / 16:35


Türkiye'nin Münbiç konusunda sabrı taşıyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Savunma Sanayii Zirvesi'nde özellikle ABD'nin YPG konusundaki tutumunu eleÅŸtirirken, DEAÅž'ın bahane edilerek bölgede PKK oluÅŸumlarının desteklenmesini sert bir dille eleÅŸtirdi.



ErdoÄŸan, Münbiç'e yönelik operasyon sinyallerinin kuvvetli düzeye çıktığını belirtirken, sözleri henüz bitmeden Hatay'dan Suriye sınırına zırhlı birlikler sevk edildi.



Hatay sınırına zırhlı birlikler sevk ediliyor



SINIRA ZIRHLI BÄ°RLÄ°K KONVOYU



Hatay sınırına 30 zırhlı personel taşıyıcı askeri araç sevk edildi. Hatay sınırına sevk edilmek üzere Kilis'ten gönderilen 30 zırhlı personel taşıyıcı askeri araç, Kırıkhan ilçesinden Yayladağı-Suriye sınır hattına doÄŸru hareket etti.



GeniÅŸ güvenlik önlemleri altında ilerleyen zırhlı personel taşıyıcı askeri araç konvoyu, daha sonra Yayladağı ilçesinden Suriye sınır hattı istikametine doÄŸru hareket etti. Askeri araçların sınırda konuÅŸlandırılacağı öÄŸrenildi.


YPG İÇİN SÜRE DARALIYOR ABD ile varılan mutabakat neticesinde, YPG'nin bölgeden çekilmesi süreci Ankara ile Washington yönetimleri arasında anlaşılmıştı. Ancak varılan mutabakatlar neticesinde bölgeden çekilmeyen ve halen yığın yapmaya devam eden YPG'liler konusunda, Türkiye, operasyon düğmesine basmak üzere.



Etiketler: ypg
Bu haber toplam 1716 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler