Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yaş çay alım fiyatı belli oldu

Yaş çay alım fiyatı belli oldu
2018 yılında 2 lira 45 kuruş olan yaş çay alım fiyatı, bu yıl 2 lira 90 kuruş seviyesine yükseltildi.
16.05.2019 / 16:24


CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın buÄŸday alım fiyatlarına yüzde 29, arpa alım fiyatlarına yüzde 33 zam yapıldığını duyurmasından sonra gözler, yaÅŸ çay alım fiyatına çevrilmiÅŸti.



Konuyla ilgili açıklama, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.



2 LÄ°RA 90 KURUÅž



ÇAYKUR Genel MüdürlüÄŸü'nde düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Bakan Pakdemirli,  taban fiyatın 2 lira 90 kuruÅŸ olarak belirlendiÄŸini duyurdu.



13 KURUÅž DESTEKLEME



Pakdemirli, yaÅŸ çay taban fiyatını açıklayarak “CumhurbaÅŸkanımız bizim düÅŸündüÄŸümüzün de biraz daha ötesinde bir çay fiyatı açıklamamızı istedi. YaÅŸ çay taban fiyatını inÅŸallah bu sene 2 lira 90 kuruÅŸ olarak belirledik. 13 kuruÅŸ destekleme ile 3 lira 3 kuruÅŸ olarak belirledik.” dedi.



3 LÄ°RA 50 KURUÅž Ä°STENÄ°YORDU



Rizeli çay üreticileri, fiyatların 3 lira 50 kuruÅŸ seviyesine çıkmasını bekliyordu.



 



Konuyla ilgili açıklama yapan Fındıklı Ziraat Odası BaÅŸkanı Mehmet Ali Özsoy, “Gübre fiyatı yüzde 100 artmış, iÅŸçilik yüzde 50, çay bezi, çay makası, yaÄŸmurluk, çuval, torba vs. ekipmanların fiyatı yüzde 40 oranında artmıştır. Çay üreticisi yıllardır sıkıntıda fakat bu yıl gübre, iÅŸçilik ve ekipmanlardaki fahiÅŸ fiyatlar üreticimizi daha da sıkıntıya sokacaktır. Hükümetin, çiftçimizin yüklü maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyat açıklayacağını umut ediyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.



Ä°ÅžÇÄ° SIKINTISI VAR



Döviz kurlarında yaÅŸanan dalgalanmalar, Rize'deki çay üreticilerini de etkiledi.



Bölgeye giderek çay bahçelerinde çalışan Gürcüler, artık Türk Lirası'nı deÄŸersiz bulmaya baÅŸladı.



Bölgede iÅŸçi bulma konusunda sorunlar ortaya çıktı.






Etiketler: çaykur
Bu haber toplam 5417 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler