Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ABD'den Türkiye'ye S-400'lerin iptali için süre

ABD'den Türkiye'ye S-400'lerin iptali için süre
ABD’nin Türkiye’ye, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımından vazgeçerek ABD yapımı Patriot sistemlerinin alımı yönünde karar vermesi için iki haftalık süre verdiği belirtildi.
22.05.2019 / 11:30


ABD S-400'lerin teslimatı yaklaÅŸtıkça Türkiye'ye yönelik tehditlerini artırmaya devam ediyor. Özellikle F-35'leri koz olarak kullanan ABD, Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçmesi için süre tanıdı.



Ä°KÄ° HAFTALIK SÜRE



ABD'li CNBC'nin haberine göre Washington yönetimi Ankara'ya S-400'lerden vazgeçerek Patriot alımı yapılması için iki haftalık süre verdi.



ABD'den Türkiye'ye S-400'lerin iptali için süre



CNBC'nin "bilgi sahibi kaynakalara" dayandırdığı haberinde, “Türkiye, ilk haftanın sonunda Rusya’yla milyarlarca dolarlık anlaÅŸmayı iptal etmeli ve bunun yerine ABD’de Raytheon ÅŸirketi tarafından üretilen Patriot füze savunma sistemini almalı, yoksa Lockheed Martin’in F-35 programından ihraç edilme, vaat edilen 100 adet F-35’i kaybetme, yaptırım uygulama ve NATO’nun olası tepkisi ile karşılaÅŸacak”ifadelerine yer verdi.



Kaynaklar mevcut önerinin Türkiye'ye yöneltilen son uzlaşı teklifi olduÄŸunu da belirtti.






Etiketler: s-400 abd
Bu haber toplam 1632 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler