Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Yerli traktör görücüye çıktı

Yerli traktör görücüye çıktı
Bakan Pakdemirli ile bindiği Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörü kullanan Erdoğan, traktörün arkasındaki pullukla tarla sürdü.
27.07.2019 / 16:47


Türkiye CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Polatlı Tarım Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸünde TÄ°GEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı'na katıldı. BaÅŸkan ErdoÄŸan burada 45 dakika ÅŸarjla 7 saat aralıksız çalışan yerli üretim elektirkli traktörün deneme sürüÅŸünü yaptı.



Bakan Pakdemirli ile bindiÄŸi Türkiye'de ilk olma özelliÄŸi taşıyan ve yerli olarak geliÅŸtirilen elektrikli traktörü  kullanan ErdoÄŸan, traktörün arkasındaki pullukla tarla sürdü.



ErdoÄŸan, “Türkiye’nin ilk yerli üretim elektrikli traktörün tanıtımını ve deneme sürüÅŸünü yaptım. 45 dakika ÅŸarj süresi ile 7 saat aralıksız çalışabilen bu traktörümüz inÅŸallah seri üretime hazır. Ses yok, gürültü yok. Yüzde 95 yakıt tasarrufu saÄŸlayan elektrikli traktörün çiftçilerimizin maliyetlerini düÅŸüreceÄŸine inanıyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



69. Hasat Bayramı kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yürütülen, ülkemiz için büyük önem taşıyan Türkiye'de ilklere imza atılan milli ve yerli projelerin tanıtımı da gerçekleÅŸtirildi.



Ä°ÅžTE YERLÄ° TRAKTÖRÜN ÖZELLÄ°KLERÄ°



 



 



 



4 tondan fazla bir su tankını çekebiliyor.



Tamamen elektrikle çalışıyor.



Günlük 7 liralık ÅŸarjla toplam 7 saat çalışabilecek.



Prototipi seri üretime hazır.



Traktörde debriyaj yok.



Ticari anlamda dünyanın ilk elektrikli traktörü






Bu haber toplam 1404 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler