Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ErdoÄŸan ve Obama bir araya geldi - Foto

ErdoÄŸan ve Obama bir araya geldi - Foto
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı "Barack Obama" ile yaptığı görüşme sona erdi.
21.09.2011 / 09:27


66'ncı Genel Kurul Toplantıları için ABD'de bulunan BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın görüÅŸmesi sona erdi. ErdoÄŸan ve Obama, Waldorf Astoria Oteli'nde TSÄ° 23.55'te bir araya gelmiÅŸti.



ABD BaÅŸkanı Barack Obama, Ankara'daki terör saldırısında 3 kiÅŸinin hayatını kaybetmesi dolasıyla "çok derin taziyelerini" sundu.

Obama, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile ABD'nin New York kentindeki Waldorf Astoria Oteli'nde bir araya geldi.



BaÅŸkan Obama, görüÅŸmenin başındaBaÅŸbakan ErdoÄŸanve

beraberindeki heyete "ABD'ye ve New York'a hoÅŸgeldiniz" dedi.



ABD BaÅŸkanı Obama, "Ankara'daki saldırıya iliÅŸkin soruÅŸturmanın devam ettiÄŸini biliyorum" diyerek "bu saldırının da terörizmin dünyanın her yerinde olabileceÄŸini ve terörle mücadelede birlikte çalışılması gerektiÄŸini gösterdiÄŸini" ifade etti.



"Türkiye ve ABD çok güçlü ortaklardır" diyen Obama, güçlü ortaklar olarak terörle mücadele çalışmalarına devam edileceÄŸini belirtti.



Türkiye'nin, ABD'nin bir NATO müttefiki, aynı zamanda da son derece iyi bir dost ülke olduÄŸunu belirten Obama, bu kapsamda iki ülkenin deÄŸiÅŸik konularda, Afganistan'da iÅŸbirliÄŸinden dolayı teÅŸekkür etti.



Obama, Libya'nın özgürlük sürecinde de iÅŸbirliÄŸi yaptıklarını söyledi.

ABD BaÅŸkanı Obama ayrıca, Türkiye'nin NATO'nun yükümlülükleri çerçevesinde Türkiye'ye füze savunma radarının yerleÅŸtirilmesi aÅŸamasında da iÅŸbirliÄŸi yaptıklarını belirtti.



BaÅŸkan Obama, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın sergilediÄŸi liderlik, demokrasiye olan taahhütleri nedeniyle ile de kendisine teÅŸekkür etmek istediÄŸini söyledi.



Toplantıya ABD tarafından DışiÅŸleri Bakanı Hillary Clinton, DışiÅŸleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya iÅŸlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa Kıdemli Direktörü Elizabeth Sherwood-Randall, BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon da katıldılar.

AA






Bu haber toplam 2491 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler