Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Meclis Libya tezkeresi için toplanıyor

Meclis Libya tezkeresi için toplanıyor
TBMM, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri için bugün olağanüstü toplanacak.
02.01.2020 / 13:15


TBMM Genel Kurulu, Meclis BaÅŸkanı Mustafa Åžentop'un, Libya'ya asker gönderilmesine iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanlığı tezkeresinin görüÅŸmeleri için yaptığı çaÄŸrısının ardından olaÄŸanüstü toplanıyor.



Genel Kurul, saat 14.00'te Meclis BaÅŸkanı Åžentop baÅŸkanlığında açılacak.



YÄ°RMÄ°ÅžER DAKÄ°KALIK KONUÅžMALAR



Libya'ya asker gönderilmesine iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanlığı tezkeresi, Genel Kurulun tek gündem maddesi olacak.



Tezkere metninin okunmasıyla baÅŸlayacak görüÅŸmelerde siyasi parti grupları, yirmiÅŸer dakika söz alacak. GörüÅŸmelerin ardından tezkerenin oylaması yapılacak.



TEZKERE METNÄ°



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın imzasıyla TBMM BaÅŸkanlığı'na gönderilen tezkerede, ÅŸu ifadeler yer almıştı: "Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, tüm bölgeyi etkileyebilecek, Libya'nın bütünlüÄŸü ve istikrarına yönelik tehditler, DEAÅž, El-Kaide ve diÄŸer terör örgütleri, yasa dışı silahlı gruplar ile yasa dışı göç ve insan ticareti ile mücadelede Türkiye'den askeri destek talebinde bulunmuÅŸtur.



 



Bu mülahazalar dışında, Türkiye'nin milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdit ve güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde her türlü tedbiri almak, Libya'daki gayri meÅŸru silahlı gruplar ile terör örgütleri tarafından Türkiye'nin Libya'daki menfaatlerine yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek, kitlesel göç gibi diÄŸer muhtemel risklere karşı güvenliÄŸin idame ettirilmesini saÄŸlamak, Libya halkının ihtiyacı olan insani yardımları ulaÅŸtırmak, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından talep edilen desteÄŸi saÄŸlamak, bu süreç sonrasında meydana gelebilecek geliÅŸmeler istikametinde Türkiye’nin yüksek menfaatlerini etkili bir ÅŸekilde korumak ve kollamak, geliÅŸmelerin seyrine göre ileride telafisi güç bir durumla karşılaÅŸmamak için süratli ve dinamik bir politika izlenmesine yardımcı olmak üzere hudut, ÅŸümul, miktar ve zamanı CumhurbaÅŸkanınca takdir ve tayin olunacak ÅŸekilde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiÄŸi takdirde Türkiye sınırları dışında harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, bu kuvvetlerin CumhurbaÅŸkanı'nın belirleyeceÄŸi esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan saÄŸlayacak düzenlemelerin CumhurbaÅŸkanı tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için Anayasa'nın 92'nci maddesi uyarınca bir yıl süreyle izin verilmesi hususunda gereÄŸini bilgilerinize sunarım."



PARTÄ°LERÄ°N TAVRI



AK Parti ile MHP tezkereye destek verirken; CHP, HDP, ve İP tezkerenin karşısında.






Etiketler: libya tezkere
Bu haber toplam 1298 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler