Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Güneysu Gürgen HES Projesinin İptali İçin İmza Kampanyası

Güneysu Gürgen HES Projesinin İptali İçin İmza Kampanyası
Rize’nin Güneysu İlçesine bağlı Gürgen Deresi üzerinde yapılmak istenen HES projesinin iptaline karşı ‘Bir imza da sen ver, bir ‘can’a can ver’ sloganlı imza kampanyası başlatılıyor.
04.02.2020 / 11:37


Güneysu Ä°lçesine baÄŸlı Gürgen Köyü’nde Baro Enerji tarafından yapılan Alicik HES projesinin iptali için köy sakinleri protestolarını sürdürürken, dere boyunca nöbet tutmaya da devam ediyorlar.



00-066.jpg



Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma DerneÄŸi tarafından yapılan açıklamada, Alicik HES projesinin iptal edilmesi için MemiÅŸ AÄŸa Parkında 3 Åžubat Pazartesi günü baÅŸlayıp 9 Åžubat Pazar gününe kadar devam edecek olan “Bir imza da sen ver, Bir ‘can’a can ver” sloganıyla imza kampanyası baÅŸlatılacağı belirtildi.



Alicik HES Davası avukatlarından Av. Eslem Ayhan da yaptığı açıklamada: “Buradaki talan ve yıkımın durdurulması, Alicik HES Çed Raporunun iptali için Rize Ä°dare Mahkemesinde açtığımız davanın sonucunu bekliyoruz. Ä°lgili kurumların, idarenin de bu süreci sabırla beklemelerini istiyoruz . Ancak görüyoruz ki firma sabırsız ve hukuki süreci beklemeden, hukuksuz birÅŸekilde çalışmalarına devam etmek istiyor. Bu konuda yasal çerçeve içinde kalarak gerekli her müdahaleyi yapacağımızı belirtmek isteriz. Zaten vatandaÅŸlar da gerekeni yapmaktadır.” dedi.



Düzenlenecek olan imza kampanyasına tüm vatandaÅŸların desteÄŸinin beklendiÄŸi belirtildi.






Etiketler: gürgen hes imza
Bu haber toplam 1041 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler