Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Coronodan ilginç tedbir alan köy

Coronodan ilginç tedbir alan köy
Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Aşıklar Köyü'nde köy sakinleri Korona virüse karşı kendi karantinalarını uyguluyor.
30.03.2020 / 21:26


Ä°stanbul'daki iÅŸ yerlerini geçici süreyle kapatarak memleketleri Rize'ye dönen Zeynel ve Rıza Eskici kardeÅŸler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında mahalle yoluna kepenk kurdu.



Kovid-19 vakalarının Türkiye'de de görülmeye baÅŸlaması üzerine 15 gün önce Ä°stanbul'daki iÅŸletmelerini kapatan Eskici kardeÅŸler, Çayeli ilçesine baÄŸlı Aşıklar köyünün Merkez Mahallesi'ne geldi.



Eskici kardeÅŸler, yazın yaklaşık 60 kiÅŸinin yaÅŸadığı ancak büyük kısmı il dışında olduÄŸu için bugünlerde 13 kiÅŸinin ikamet ettiÄŸi 15 haneli mahalleye giriÅŸ çıkışlarda, koronavirüs için önlem almaya karar verdi. 



Bunun üzerine iki kardeÅŸ, babaları Kasım Eskici'nin yardımıyla mahalle yoluna diktikleri direÄŸe kepenk monte ederek araç ve insan giriÅŸini kontrollü bir hale getirdi. 



 



Amatör olarak müzikle uÄŸraÅŸan Eskici kardeÅŸler, önlemler kapsamında zamanlarını evde geçiriyor, yazdıkları türküleri sosyal medyada paylaÅŸarak "Evde kal" çaÄŸrısına destek veriyor.



 "Herkes tedbirini alsın"



Rıza Eskici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede yaÅŸlıların olduÄŸunu, onları korumak için böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.



Kepenk iÅŸiyle uÄŸraÅŸtıkları için böyle bir çözüm ürettiklerini belirten Eskici, "Cenab-ı Allah inÅŸallah tez zamanda bizi bu musibetten kurtarır. Herkes tedbirini alsın. Kendimizi ilk önce karşı tarafın yerine koymalıyız. Her an herkeste olabilir. Bunda darılma, gücenme olmaz. Dayım ile tokalaÅŸamadım. Ä°stanbul'dan geldim ama babama, anneme sarılamadım." dedi.



Eskici, koronavirüste tedbirin ÅŸart olduÄŸunu vurgulayarak, mahalle yoluna kepenk kurdukları için psikolojik olarak rahatladıklarını dile getirdi.



 



Zeynel Eskici ise "Böyle bir tedbir aldık. Mahallede bazı kiÅŸiler Ä°stanbul'dan dönemediÄŸi için 13 kiÅŸi yaşıyoruz. Mahallede yaÅŸlılar var. Kontrollü olarak mahalleden çıkıp alışveriÅŸimizi yapıp geri dönüyoruz. Kendi tedbirimizi kendimiz aldık. Herkes kendi tedbirini alabilmeli." diye konuÅŸtu.



Koronavirüsten korunmak için mahalle yolunu kepenkle kapatarak önlem ald galerisi resim 1



Koronavirüsten korunmak için mahalle yolunu kepenkle kapatarak önlem ald galerisi resim 2






Etiketler: corona virüs
Bu haber toplam 976 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler