Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Eski Başbakan Mesut Yılmaz: Sınır Ticareti Kötüye Kullanılmaktadır. Çay, Sınır Ticareti Kapsamından Çıkarılmalıdır

Eski Başbakan Mesut Yılmaz: Sınır Ticareti Kötüye Kullanılmaktadır. Çay, Sınır Ticareti Kapsamından Çıkarılmalıdır
Eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz, sınır ticaretinin kötüye kullanıldığını ve çay ithalatının engellenmesi gerektiğini söyledi.
11.06.2020 / 11:56


Eski BaÅŸbakan, ANAP Eski Genel BaÅŸkanı ve Rize Eski Milletvekili A. Mesut Yılmaz, Ä°ran çayı yüklü bir tırın Rize Çay Ä°htisas Gümrük MüdürlüÄŸüne gelmekte iken Ä°kizdere ilçesinde kaza yapması nedeniyle ithal ve kaçak çayın gündeme gelmesi üzerine bir açıklamada bulundu.



Eski BaÅŸbakan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaçak çayın sektörün kangreni olduÄŸunu ve sınır ticareti kapsamından çay ithalatının çıkarılması gerektiÄŸini belirterek, “Ä°ran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sektöründe haksız rekabete yol açmaktadır” dedi.



Yılmaz, açıklamasında ÅŸunları kaydetti: “Ä°ran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sektöründe haksız rekabete yol açmaktadır. Kaçak çay bu sektörde kangren hale geldiÄŸini defalarca aktif politika yaptığım dönemde de dile getirmiÅŸtim. Sınır ticareti kötüye kullanılmaktadır. Bakanlığın bu konuda hassas davranması ve engellemesi gerekir.” dedi.



Mesut Yılmaz, paylaşımında kaçak çay konusunu 2007'de de dile getirdiÄŸini belirterek, “Kaçak çay, çay sektörünün kangrenidir. Kaçak çay ülkemize en çok GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi’nden gelmektedir. Fakat buradaki komÅŸularımıza bakıldığında bu ülkelerde fazla çay yetiÅŸmemektedir. BaÅŸka ülkelerden bu ülkelere gelen çay, bu ülkeler vasıtasıyla sınır ticareti kötüye kullanılarak ülkemize sokulmaktadır. Çay, sınır ticareti kapsamından çıkartılmalıdır” ifadelerini kullandı.






Bu haber toplam 869 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler