Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

2`si asker, 7 yaralı var

2`si asker, 7 yaralı var
Trabzon` da köylülerle HES çalışanları birbirine girdi. Çıkan olaylarda 2`si asker 7 kişi yaralandı...
23.09.2011 / 09:49


Çaykara Solaklı Deresi’nin Derebaşı Mevkii’nde özel bir ÅŸirket tarafından yapımı planlanan hidroelektrik santral projesine karşı çıkan yöre sakinleri, bir süre önce Trabzon Ä°dare Mahkemesi’ne dava açtı.



Mahkeme, projenin yürütmesini durdurdu, bilirkiÅŸi incelemesi istedi. Çevredeki köylüler de HES’in yapılacağı alana önceden, ’Katiller vadimizden defolun’ pankartı astı. Enerji ÅŸirketi önceki gece geç saatlerde bölgeye iÅŸ makinelerini götürerek ÅŸantiyesini kurmaya baÅŸladı. Durumu haber alan köylüler, yürüyüÅŸe geçti. Köylülerin yolunu, ÅŸantiye sahasına 300 metre kala jandarma kesti. Köylüler, geçiÅŸlerine izin vermeyen askerlerle tartıştı. Bu arada bir grup köylü, jandarmaya fark ettirmeden daÄŸ yolunu kullanarak ÅŸantiye sahasına ulaÅŸtı. Bir süre buradaki bir yamaçtan çalışmaları izleyen köylüler, iÅŸ makinesinin harekete geçmesi üzerine engelleme eylemine geçti. HES firması çalışanları ve onlara destek veren bazı köylülerle, diÄŸer köylüler arasında kavga çıktı.



Kavga sırasında taraflar yol kenarındaki kayalıktan dereye yuvarlandı. Jandarma güçleri tarafları ayırmaya çalıştı.



Takviye jandarma ekiplerinin müdahalesi ile taraflar ayrıldı. Bazı köylüler iÅŸ makineleri ve HES çalışanlarına taÅŸ yaÄŸdırdı. Köylülerden bazıları kaçarken, jandarma 3 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Bu olayların ardından ÅŸantiye sahasına 300 metre uzaklıkta kurulan jandarma barikatının arkasında bekleyen köylüler de harekete geçti.



Barikatı geçerek ÅŸantiye sahasına yürümek isteyen köylüler ile jandarma güçleri arasında arbede çıktı. Bu sırada bir asker yamaçtan yuvarlandı. Barikatı aÅŸamayan köylüler geri çekilmek zorunda kalırken bazı köylüler de daÄŸa tırmanarak arka taraftan ÅŸantiye sahasına ulaÅŸmaya çalıştı. Çıkan olaylar sırasında 2’si asker 7 kiÅŸi yaralandı.


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.





Etiketler: hes
Bu haber toplam 2084 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler