Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kılıçdaroğlu Pamuk Eller Cebe.Yine Taminat Tabi..

Kılıçdaroğlu Pamuk Eller Cebe.Yine Taminat Tabi..
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Man Adası belgelerine ilişkin açıklamaları nedeni açılan diğer davada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 359 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verildi.
17.07.2020 / 09:00


CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, "Man Adası" açıklamaları nedeni ile bir kez daha manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.



Ä°stinaf Mahkemesi'nin usulden bozarak geri gönderdiÄŸi davanın bugün görülen duruÅŸmasında karar çıktı.



359 BÄ°N TL TAZMÄ°NAT



Mahkeme, Ä°stinaf Mahkemesi'nin talebi üzerine yeniden yaptığı yargılamada, eski kararında olduÄŸu gibi KılıçdaroÄŸlu'nun, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve yakınlarına 359 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.



FAÄ°ZÄ°YLE ÖDEYECEK



Buna göre Kemal KılıçdaroÄŸlu; Recep Tayyip ErdoÄŸan'a 150 bin, Özdemir Bayraktar'a 60 bin, Esra Albayrak'a 22 bin, Sümeyye ErdoÄŸan Bayraktar'a 22 bin, Necmeddin Bilal ErdoÄŸan'a 20 bin, Ahmet Burak ErdoÄŸan'a 16 bin, Mustafa ErdoÄŸan'a 15 bin, Sadık Albayrak'a 14 bin, Ziya Ä°lgen'e 14 bin, Orhan Uzuner'e 13 bin, Osman Ketenci'ye 13 bin TL manevi tazminatı konuÅŸma tarihi olan 21 Kasım 2017 tarihinden itibaren iÅŸleyen faizi ile ödeyecek.



AVUKATLARI KATILDI



Ä°stanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya; davacılar CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, kardeÅŸi Mustafa ErdoÄŸan, oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan, oÄŸlu Ahmet Burak ErdoÄŸan, kızı Sümeyya ErdoÄŸan Bayraktar, kızı Esra Albayrak, dünürü Özdemir Bayraktar, eniÅŸtesi Ziya Ä°lgen, dünürü Sadık Albayrak, dünürü Orhan Uzuner, dünürü Osman Ketenci'nin avukatları katıldı.



 



Davalı KılıçdaroÄŸlu'nu temsilen Avukat Celal Çelik ile birlikte çok sayıda avukat duruÅŸmada hazır bulundu.



REDDÄ° HAKÄ°M Ä°STEDÄ°



Davalı KılıçdaroÄŸlu'nun Avukat Celal Çelik, reddi hakim talebinde bulundu.  Bazı davacıların avukatı Ferah Yıldız, reddi hakim talebinin davayı uzatmaya yönelik olduÄŸunu savunarak, talebin reddine karar verilmesini istedi.



AVUKATIN TALEBÄ° REDDEDÄ°LDÄ°



Mahkeme hakimi, Avukat Çelik'in ileri sürdüÄŸü ret hususlarından hiçbirisinin kanunda belirtilen ret nedenlerinden sayılmadığını gerekçe göstererek reddi hakim talebinin reddine karar verdi.



 



DAVACILAR DAVANIN KABULÜNE KARAR VERÄ°MESÄ°NÄ° Ä°STEDÄ°LER



Söz alan Avukat Ferah Yıldız, davalı KılıçdaroÄŸlu'nun 21 Kasım 2017 tarihinde kürsü dokunulmazlığından faydalanarak müvekkili Recep Tayyip ErdoÄŸan ve yakınları hakkında söylediÄŸi sözleri ispatlayamadığını belirterek, “Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baba misyonu da göz önüne alınarak dava dilekçesinde belirttiÄŸimiz ÅŸekilde her bir müvekkil için ayrı ayrı kabulüne karar verilsin.” dedi.



Davacı Özdemir Bayraktar'ın Avukatı Burçin Altan da davalı KılıçdaroÄŸlu'nun gerçek dışı beyanlarda bulunduÄŸunu savunarak, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.  KılıçdaroÄŸlu'nun Avukatı Celal Çelik ise müvekkilinin ileri sürdüÄŸü iddiaların iftira olmadığını savundu.



SALI GÜNÜ DE 197 BÄ°N LÄ°RALIK KARAR ÇIKMIÅžTI



Yine "Man Adası" açıklamaları nedeni ile Ä°stanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 14 Temmuz Salı günü yaptığı duruÅŸmada, KılıçdaroÄŸlu'nun 28 Kasım 2017 tarihli konuÅŸması nedeni ile ErdoÄŸan ve yakınlarına toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar vermiÅŸti.



CHP'DE TAZMÄ°NATLAR NASIL ÖDENÄ°YOR



KılıçdaroÄŸlu, bir kez daha tazminata mahkum edilirken, CHP'de söz konusu ödemelerin nasıl yapıldığı konusu gündeme geldi.



Partide, KılıçdaroÄŸlu'nun kaybettiÄŸi tazminatları ödemek üzere bir fon oluÅŸturulurken, tazminat paraları partililer ve milletvekillerinden toplanıyor.






Bu haber toplam 1553 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler