Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Barış Kartalı'na lojistik desteği yerli sanayi sağlayacak

Barış Kartalı'na lojistik desteği yerli sanayi sağlayacak
Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Sistemi Lojistik Destek Hizmeti Sözleşmesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile THY Teknik AŞ arasında imzalandı.
02.11.2020 / 08:27


SSB'den yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, Konya 3. Ana Jet  Üssü’nde konuÅŸlu HÄ°K Sistemi'nin idamesi için sahada verilen desteÄŸin yanında  uçakların depo seviyesi bakımları Türk Hava Yollarının (THY) bir iÅŸtiraki olan  THY Teknik AÅž'nin EsenboÄŸa Havalimanı tesislerinde gerçekleÅŸtirilecek.





Alt yüklenici olarak görev yapacak Türk Havacılık ve Uzay Sanayi  (TUSAÅž) ile HAVELSAN'ın, HÄ°K Sistemi geliÅŸtirme sürecinde elde ettikleri  tecrübelerden de istifade edilecek. Malzeme tedarik, dokümantasyon ve teknik  hususlarda ise uçakların üreticisi Boeing'den destek alınacak. Projeyle HÄ°K  Sistemi için ihtiyaç duyulan tüm lojistik destek kesintisiz saÄŸlanmaya devam  edilecek. Türkiye'den baÅŸka, Avustralya, Güney Kore ve Ä°ngiltere'nin kullanıcısı  olduÄŸu ülkelerde HÄ°K uçaklarının lojistik destek faaliyetleri uçak üreticisi  Boeing sorumluluÄŸunda saÄŸlanıyor.



CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir, konuya iliÅŸkin  yaptığı açıklamada, HÄ°K Sistemi'nin, geliÅŸmiÅŸ radar ve sensörlerle yüksek  irtifada görev yaparak ve düÅŸman hedefleri uzak mesafelerden tespit ederek  terörle mücadele ve sınır ötesi harekatlarda Türk Silahlı Kuvvetleri için çarpan  etkisi oluÅŸturduÄŸunu bildirdi.



HÄ°K uçaklarının lojistik destek hizmetlerinin yerli sanayi  kabiliyetleriyle kesintisiz saÄŸlanmaya devam edileceÄŸini vurgulayan Demir, "HÄ°K  Sistemi Lojistik Destek Projesi ile THY Teknik AÅž'nin malzeme tedarik/tamir/bakım  konusunda edindiÄŸi uluslararası tecrübenin ülkemiz savunmasının hizmetine  sunulması saÄŸlandı. THY Teknik AÅž'nin sivil havacılıkta sahip olduÄŸu birikim,  proje yönetiminde maliyet etkinlik açısından önemli kazanım oldu. Ayrıca alt  yüklenici olarak görev yapacak TUSAÅž ve HAVELSAN'ın HÄ°K Sistemi geliÅŸtirme  sürecinde elde ettikleri tecrübelerden de istifade edilecek. Uçak üreticisi  Boeing de malzeme tedarik, dokümantasyon ve teknik hususlarda destek verecek."  deÄŸerlendirmesinde bulundu.



THY Teknik'ten sürekli lojistik desteÄŸi



THY Teknik AÅž Genel Müdürü Ahmet Karaman da "Hava Kuvvetleri  Komutanlığımız envanterinde bulunan 4 HÄ°K uçağının üs bakımlarını ilk olarak 2015  yılında gerçekleÅŸtirmiÅŸtik. HÄ°K uçaklarımızın sürekli lojistik desteÄŸinin de THY  Teknik AÅž tarafından saÄŸlanacak olması bizler için bambaÅŸka bir gurur kaynağı  olmakla birlikte, bu hizmeti ileride üretilecek proje ve stratejilerin öncüsü  olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.



Yazılım ve donanımda HAVELSAN



HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ise HÄ°K Sistemi geliÅŸtirme  sürecinde görev sistemleri yazılım ve donanımları konusunda bilgi ve tecrübenin  oluÅŸturulduÄŸu yer olan HAVELSAN'ın, HÄ°K görev ve yer sistemlerinin donanım ve  yazılımlarının bakım, idame ve iyileÅŸtirme faaliyetlerinde görev alacağını  belirtti.



TUSAÅž'ın kritik rolü



TUSAÅž Genel Müdürü Temel Kotil, HÄ°K sistemine yönelik Barış Kartalı  Projesi'nin içinde en başından itibaren kritik misyonlar yerine getiren TUSAÅž'ın  rolüne iliÅŸkin ÅŸu bilgileri verdi:



Temel Kotil'in sağlık durumu nasıl? Temel Kotil son sağlık durumu | Gündem  Haberleri



"SSB inisiyatifinde oluÅŸturulan idame iÅŸletme kurgusunda bulunmaktan  gurur duyuyoruz. Bu misyon çerçevesinde, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza HÄ°K  Sistemi'nin idame ve iÅŸletmesinde uçak görev sistemlerinin sahada teknik  desteÄŸinin verilmesi, teknik dokümantasyonların üretimine ve yönetimine devam  edilmesi, ihtiyaç duyulması halinde kullanıcı personelin görev sistemlerine  yönelik eÄŸitimlerinin verilmesi konularında bugüne kadar edinmiÅŸ olduÄŸu bilgi  birikimini de kullanarak en üst seviyede tüm hassasiyetimizle bu hizmetleri  yerine getireceÄŸiz."



"Barış Kartalı uçaklarını desteklemekten gurur duyuyoruz"



Boeing Havadan Erken Ä°hbar ve Kontrol Uçakları Program Direktörü Binoy  Varughese de imzalanan lojistik destek sözleÅŸmesiyle birlikte Türkiye ile Boeing  arasındaki iÅŸ birliÄŸinin büyümesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.  Varughese, Boeing olarak Türk Hava Kuvvetlerinin Barış Kartalı HÄ°K uçaklarını  desteklemekten gurur duyduklarını vurguladı.



 Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi AyÅŸem Sargın da  "Türkiye ile ortak üretimimiz olan Barış Kartalı uçaklarımızın lojistik  desteÄŸinde de Türkiye ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye  ile stratejik ortaklığımızın çerçevesini oluÅŸturan Boeing Türkiye Milli Havacılık  Planı kapsamında THY Teknik AÅž ile ticari uçakların servis ve bakımındaki  baÅŸarılı iÅŸ birliÄŸimizi askeri uçakları da kapsayacak ÅŸekilde güçlendiriyoruz."  ifadelerini kullandı.






Bu haber toplam 1282 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler