Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Uyarı Geldi. Acil Olmadıkça Sakın Yapmayın!

Uyarı Geldi. Acil Olmadıkça Sakın Yapmayın!
Rize İl Sağlık Müdürlüğü artan koronavirüs vakaları sonrası hastanelerdeki yatak ve yoğun bakım kapasitelerinin zorlanır hale gelmesi nedeniyle vatandaşlardan çok zorunlu olmadıkça hastanelere başvurmamalarını istedi.
15.04.2021 / 16:51


Rize Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü’nden yapılan yazılı açıklamada, kentte son günlerde artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı ile birlikte hastanelerdeki normal servis yatakları ve yoÄŸun bakım alanlarının kapasitelerinin zorlanır hale geldiÄŸi bildirildi



Çok zorunlu olmadıkça hastanelere baÅŸvurulmaması çaÄŸrısı yapılan açıklamada, vatandaÅŸların zorda kalmadıkça bu ortamda hastaneye gitmeyi tercih etmemelerine raÄŸmen gelinen noktada hastanelerde ciddi kalabalık oluÅŸtuÄŸunun görüldüÄŸü bildirilerek, ÅŸöyle denildi: “Hem saÄŸlık hizmetine bizden çok daha fazla ihtiyacı olan ağır, zor durumdaki hastalarımıza yer açabilmek, daha iyi hizmet sunabilmek için hem de hastane ortamlarını son günlerde artan vaka sayılarının akabinde yüksek riskli bulaşıcı ortamlara dönüÅŸtürmemek için zorda kalınmadıkça hastanelerimize baÅŸvurulmamasını talep ediyor, bu süreçte kıymetli vatandaÅŸlarımızdan anlayış ve hoÅŸ görü bekliyoruz.”



Açıklamada, ayrıca, kanser hastaları ile hamilelerin ve her türlü acil durumda bulunanların saÄŸlık hizmetlerinin bütün imkanlarla 24 saat kesintisiz hizmetlerine açık olduÄŸu ifade edilerek, “Bunların yanı sıra oluÅŸabilecek her tür acil durumlarda yine kanser tedavisi, gebe takibi vb. gibi durumlarda sunulan hizmette herhangi bir kesinti söz konusu olmayacaktır. Bu gibi durumlarda hastanelerimizin bütün imkânlarıyla 24 saat esaslı vatandaşımızın hizmetine açık olduÄŸu bilinmelidir.” denildi.



Bu süreçte vatandaÅŸlardan anlayış ve hoÅŸgörü beklendiÄŸine de yer verilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: “Aile hekimlerimiz ise ellerinden geldiÄŸince vatandaÅŸlarımıza kesintisiz hizmet vermeye devam edeceklerdir. Kovid vakalarının hızla tırmandığı bu zor günlerde kıymetli vatandaÅŸlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için mecbur kaldığımız kısıtlamalardan dolayı vatandaÅŸlarımızdan anlayış ve hoÅŸgörü bekliyoruz. Kısıtlamaların doÄŸru olan ilk zamanda kaldıracağını da duyurmak isteriz.”






Bu haber toplam 1106 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler