Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

PALİÇ: ERDOĞAN ÜRETİCİYİ SÖMÜRÜYOR !

PALİÇ: ERDOĞAN ÜRETİCİYİ SÖMÜRÜYOR !
Ulusal Çay Konseyi 13. Olağan genel kurulu Rize ticaret borsasında gerçekleşti. Başkanlığa yeniden Rize Ticaret Borsası (RTB) başkanı Mehmet Erdoğan seçildi. Rize ziraat odası başkanı Paliç adaletli seçim yapılmadığı gerekçesi ile seçimleri protesto etti!
14.10.2021 / 16:26


Seçimi proteste eden  Rize Ziraat odası BaÅŸkanı,Paliç Zehir zemberek açıklamalarda bulundu !




RTB baÅŸkanı ErdoÄŸan’ın açıklama yaptığı önemli konuların arasında üreticiden düÅŸük fiyata çay alınmaması konusunda bir tek kelime konuÅŸmadığına dikkat çeken Rize Ziraat odası baÅŸkanı Nevzat Paliç, Borsa baÅŸkanı ErdoÄŸan’a tepki gösterdi.



Paliç; “Borsa baÅŸkanı ErdoÄŸan “Çay Kanunu’nun takipçisi olacağız” derken yaÅŸ çay fiyatı konusuna hiç deÄŸinmemesi istenilen çay kanunun böyle bir ÅŸeyi içermeyeceÄŸinin de mesajını veriyor çünkü, 210 bin çay üreticisinin çayını ucuza alan bu konseyin baÅŸkanı Mehmet ErdoÄŸan’dır.





ErdoÄŸan, Devletin verdiÄŸi fiyattın altında üreticiden 1 yıl vade ile çay alıyor.



Bir konsey baÅŸkanı üreticisini sömürürken diÄŸer yandan çay konusunda sıkıntıları çözmek için mücadele edeceÄŸiz diyebilir mi?Kimi kandırıyor. Bugün çay üreticisinin maliyetin altında çay satmasının temel sorumlusu ErdoÄŸan’dır bu iÅŸleri o organize ediyor?”



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yaptığı gezilerde otobüs üzerinden vatandaÅŸlara fırlattığı çayların ErdoÄŸan’ın firmasına ait çaylar olduÄŸunu da ifade eden Paliç ; “ Borsa baÅŸkanı ErdoÄŸan’ın tuzu kuru çay üreticisinin sorunları onun umurunda deÄŸil çünkü cumhurbaÅŸkanımızın vatandaÅŸlara otobüs üzerinden fırlatıp attığı çaylar borsa BaÅŸkanı Mehmet ErdoÄŸan’ın çaylarıdır.





Devletin yani ÇAYKUR’un çayları deÄŸil. ÇAYKUR’un çayları bugün depolarda duruyor.”

Konsey seçiminin adaletli bir seçim olmadığına vurgu yapan Paliç:” bunlar ne seçiminden bahsediyor çay üreticisinin temsilcisi örgütlerden bir tek kiÅŸi yönetimde yok.





Odalar ve üretici örgütlerinden 1,5 TL aidat istiyorlar bunu biz ödeyebiliyoruz ancak üretici temsilcileri nasıl ödesin. Öyle ayarlama yaptılar ve aidat ödemeyeni seçime katmadılar. Benim katılma hakkım vardı ancak bu adaletsizliÄŸi protesto ettim ve seçime katılmadım” dedi















Bu haber toplam 700 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler