Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

AK Parti'li Hayati Yazıcı, Çay Kanunu teklifini değerlendirdi

AK Parti'li Hayati Yazıcı, Çay Kanunu teklifini değerlendirdi

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çay Kanunu teklifinde fiyatın Ulusal Çay Konseyi tarafından belirlenmesine yönelik maddeye iliÅŸkin, açıklamalarda bulundu.

02.08.2022 / 11:00

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Ticaret ve Sanayi Odasınca Ä°smail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen Rize Ä°ÅŸ Dünyası BuluÅŸması ve Rize'nin Yıldızları Vergi Ödül Töreni'ne katılarak bir konuÅŸma yaptı. Yazıcı, Çay Kanunu teklifinde fiyatın Ulusal Çay Konseyi tarafından belirlenmesine yönelik maddeye iliÅŸkin, "Fiyat belirleme ile ilgili Ulusal Konseyi yeterli görmüyorsanız bu taslağı kimseye çiÄŸnettirmeyiz. Onu da deÄŸiÅŸtireceÄŸiz, bakanlık istiyorsanız son sözü bakanlığa getireceÄŸiz." dedi.



Yazıcı, bir ülkenin ekonomik performansının çok deÄŸerli olduÄŸunu belirtti.



Ä°ÅŸ dünyası açısından arabuluculuÄŸun çok deÄŸerli olduÄŸuna deÄŸinen Yazıcı, 2013 yılından itibaren alternatif çözüm olarak arabuluculuÄŸu Türk hukukuna kazandırdıklarını söyledi.



Yazıcı, Türkiye'de ekonominin büyümesi için çalıştıklarına iÅŸaret ederek, "Türkiye'nin dünya coÄŸrafyasında çok önemli bir stratejik üstünlüÄŸü var. Üç kıtanın merkezindeyiz. Asya, Avrupa, Afrika ve merkez kavÅŸakta bir ülke Türkiye. Bu coÄŸrafi stratejik üstünlük. Bunu yapacağınız imalatlarla, gerçekleÅŸtireceÄŸiniz teknolojilerle ve liderlikle daha ileri taşırsınız. Bu söylediklerimizi hayata geçirme bakımından Rize örneÄŸini paylaÅŸmak istiyorum. Hava, kara, deniz yolu taşımacılığı. Ä°yidere Lojistik Merkezi ile bunu baÅŸarıyoruz. Ovit Tüneli baÄŸlantı yollarının bitmesi ile dünyaya akışını saÄŸlayacak." diye konuÅŸtu.



Çay Kanunu teklifinin büyük emeklerle hazırlandığını ve 15 maddeden oluÅŸtuÄŸunu aktaran Yazıcı, buna üniversite, bakanlık ve sivil toplum kuruluÅŸlarının katkı saÄŸladığına dikkati çekti.



Kanun yapmanın bir tekniÄŸi olduÄŸunu ifade eden Yazıcı, "Üniversite bir metin hazırlamış 'bizim hazırladığımız bu deÄŸil' demenin hiçbir mantığı yok. Yönetmelikte düzenlenecek hususları siz kanun taslağı diye uzun uzun yazmışsanız o kanunlaÅŸmaz. Kanun yapmanın tekniÄŸi var. Derlenip toparlanıp 15 maddelik bir teklif meclise sunulmuÅŸ, mecliste görüÅŸülecek. DiÄŸer alanlar ikincil düzenleme dediÄŸimiz yönetmeliklerle hayata geçirilecek. Neden yönetmelik? Amaçlanan sonucu vermezse yönetmeliÄŸin deÄŸiÅŸtirilmesi daha kolaydır." deÄŸerlendirmesinde bulundu.



"Çay fiyatı, Ulusal Çay Konseyi tarafından belirlenir" maddesinin eleÅŸtirilere hedef olduÄŸunu belirten Yazıcı, ÅŸunları kaydetti: "Ulusal Çay Konseyinin içinde herkes var. ÇAYKUR'dan hiç söz edilmediÄŸi söyleniyor. ÇAYKUR mevzuatı 1984 ve 1993 yılında 30 madde halinde düzenlenmiÅŸ. Orada düzenlenen hususları bir daha buraya mı aktaralım? ÇAYKUR kurumsal bir yapı. ÇAYKUR'u bu ülkede hele hele Rize'de, Karadeniz'de kimse görmeden es geçebilir mi? Böyle bir ÅŸey olabilir mi? Bu akla ziyan. Fiyat belirleme ile ilgili Ulusal Konseyi yeterli görmüyorsanız bu taslağı kimseye çiÄŸnettirmeyiz. Onu da deÄŸiÅŸtireceÄŸiz, bakanlık istiyorsanız son sözü bakanlığa getireceÄŸiz."



Programa, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu BaÅŸkanı ve AK Parti Rize Milletvekili Osman AÅŸkın Bak, TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu ile davetliler katıldı.



rize-is-dunyasi-bulusmasi-ve-rizenin-yildizlari-vergi-odul-toreni-3.jpg






Bu haber toplam 525 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler