Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Erdoğan'dan esnafa vergi muafiyeti müjdesi

Erdoğan'dan esnafa vergi muafiyeti müjdesi

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, esnafa yönelik vergi muafiyet kapsamını geniÅŸleterek, esnafın ticari araçlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceÄŸini söyledi.

24.04.2023 / 17:33

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Gemlik'te SIRO Batarya GeliÅŸtirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesi Gemliklilerle bir araya geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa vergi muafiyeti müjdesi



Toplanan coÅŸkulu kalabalığa hitap eden ErdoÄŸan, gündeme iliÅŸkin birçok konuya deÄŸindi.



ErdoÄŸan, konuÅŸmasında esnafa da bir müjde verdi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, daha önce esnafa saÄŸlanan vergi muafiyetinin geniÅŸletilerek pazar esvafının ve ticari araç sahiplerinin de buna dahil edildiÄŸini duyurdu.



Evde üretim yapıp internette satanlara muafiyet geliyor



ErdoÄŸan ÅŸöyle konuÅŸtu:



"Esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiÅŸtik. Åžimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz.



Yine geçtiÄŸimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuÅŸtuk.



Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuÅŸçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eÅŸi benzeri olmayan bir düzenleme yaptıştık.



Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor.



Pazarcı esnafına da muafiyet



Bu yıl basit usule tabi olm hadlerini yeniden düzenledik. Böylece mevcut hadleri aÅŸtığı için gerçek usülde vergilendirmeye geçmesi gereken esnaflarımızın basit usülden yararlanmaya devam etmelerini saÄŸlıyoruz.



Ayrıca basit usül dışında kalan 13 büyükÅŸehirimizdeki 80 bin pazarcı esnafımızın kazançlarını da bu istisna uygulamasına dahil ediyoruz. Yeni uygulamanın büyükÅŸehirlerdeki pazarcı esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.



Ticari araç deÄŸiÅŸiminde ÖTV muafiyeti



Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Ben bay bay Kemal gibi konuÅŸmuyorum. O bu tür müjdeleri de verir ama hepsi palavra, palavra. Åžehir içi taksi, dolmuÅŸ, minibüs, midibüs, otobüs, çekici iÅŸletmeciliÄŸi, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.



Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından ayrıca açıklanacaktır. ÖTV muafiyeti uygulamasının da esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ä°nÅŸallah yeni Meclis faaliyete geçtiÄŸinde ilk yapacağımız yasal düzenlemelerden biri bu olacaktır.



Tabi bunun için hep birlikte 14 Mayıs'ta sandıklara hazır mıyız? Bütün dost, ahbap hepsini toparlayıp sandıklara beraber gitmeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum.



ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸu ÅŸeklide:



"Togg, sadece bir otomobil fabrikası değildir"



Biraz sonra Togg SIRO batarya fabrikasının temel atma törenine katılacağız. Bu tören öncesi evvela sizlerle kucaklaÅŸmak hasret gidermek isterim. Ülkemizin yerli ve milli markası Togg, sadece bir otomobil fabrikası deÄŸildir.



Togg aynı zamanda tasarımı, yazılımı, temiz enerji çözümleri ile bir teknoloji hamlesidir. Temelii atacağımız batarya fabrikası da bu atılımın en önemli unsurlarından biridir.



"GemliÄŸimize, Bursamıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"



Dünyada hızla geliÅŸen ve yaygınlaÅŸan elektrikli araç piyasasında söz sahibi olmanın yolu diÄŸer hususlarla birlikte batarya teknolojisinin öncülüÄŸünü yapmaktan geçiyor.



Bu bataryalar sadece Togg'da deÄŸil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Yaklaşık 30 milyar liralık bir yatırım olan SIRO batarya fabrikasının ÅŸimdiden GemliÄŸimize, Bursamıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.






Bu haber toplam 247 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler