Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

TÃœRKÄ°YE VE SITRATEJÄ°K KONUMU

CEMALETTÄ°N SAK
ON YIL ÖNCE VE ŞİMDİKİ TÜRKİYE
29.12.2012 / 00:00


     Yıl 2001 ve TÜRKÄ°YE'nin durumu iflas etmiÅŸ, maaÅŸ veremeyecek duruma gelmiÅŸti.Kurumlar da kim ne kadar yiyor belli deÄŸildi.Enflasyon başını almış gidiyorken sayın ERBAKAN'dan kurtuldum diyen karanlık güçler karşılarına ne çıkacağından habersiz AK PARTÄ°'yi çıkardı..



       Sakin güçlü adımlar ile ilk beÅŸ yılı bitirdi..Birçok radikal kararlar alındı.Yapılanlar ülkenin gidiÅŸatını etkilemekte ve büyümesine sebep olacaktı.Büyüyen TÜRKÄ°YE yi istemeyenler kirli birçok iÅŸler peÅŸinden koÅŸmaya baÅŸladı.Ergenekon yok denirken hortladı yok diyenleri inanmayanları da kapsayarak ifadeye alındı..



    Hükümetin icraatlerini yazmakla anlatmak mümkün deÄŸil lakin geçmiÅŸten buyana yapılanların en iyisidir diyebilirim.Yanlışları yok mu?Tabiki var.Hatasız olmaz hatadan dönülür.Sayın BAÅžBAKAN'ın talihsizliÄŸi yol arkadaÅŸların da.Hz.ALÄ° (R.A) ''NE HÄ°KMETTÄ°R KÄ° ; HZ.EBU BEKR,ÖMER VE OSMAN'IN ZAMANIN DA Ä°HTÄ°LAFLAR YOKKEN SÄ°ZÄ°N ZAMANINIZ DA VAR ? ''DÄ°YE SORDULAR..HZ. ALÄ° ''BUNUN  HÄ°KMETÄ° GAYET AÇIKTIR.ONLARIN ZAMANIN DA YANLARINDA BEN VARDIM.BU GÜN Ä°SE BENÄ°M YANIMDA SÄ°Z VARSINIZ '' DEDÄ°.



    Åžimdi sayın ERDOÄžAN kefenimi yanımda taşıyorum derken yanındakiler ne taşıyor?.Ak partili vekiller kendisinin yokluÄŸunda ne kadar oy alırlar?DüÅŸünmeliler illerini temsil edenler olan biteni BAÅžBAKAN'ımıza ne derece ve nasıl anlatıyorlar.Ne kadar güvenceli.Ben örnek verecek olursam; RÄ°ZE vekillerinin burada olan biteni doÄŸru olarak BAÅžBAKAN'ımıza  doÄŸru anlatmadıkları hissiyatindeyim....Gelgör ki ülkemiz AK PARTÄ° ve  ERDOÄžAN 'ın politikası yönünde büyük mesafe kat etti.



     Bugün gelinen nokta da uzayda bir uydumuzun oluÅŸu neticenin son göstergesidir.Dün ilaç kuyruÄŸunda bekleyen deÄŸil istediÄŸi yerden alan konumuna getiridi.Dün karneyle benzin alınıyorken bugün pahalı da olsa yokluÄŸu çekilmiyor.



  Uydumuz ve GÖKTÜRK-1



--"Etrafımızda ne oluyor ne bitiyor, komÅŸularımızda durum ne, askeri hareketlilik var mı? Bunların hepsine cevap verebilecek kapasitede. BaÅŸkaları bizi nasıl bu zamana kadar görüntülediyse artık biz de benzer ÅŸekilde o ülkelerin mevcut hareketlerini görebileceÄŸiz. Ä°ÅŸte bu nedenle birçok ülke rahatsızlık duymaya baÅŸladı. Bunların hangi ülkeler olduÄŸunu herkes biliyor"



--ÇözünürlüÄŸü 15 metre olan RASAT Uydusu'ndaki görüntülerde kiÅŸiyi, elbise rengine kadar görüntüleyebildiklerine vurgu yaparak "Dolayısıyla Göktürk-2'nin yüz tahlili bile yapabileceÄŸini söylemek mümkün''



Uydu yapımına önce Göktürk 1'i yapmakla baÅŸlanıldı.Fakat "Bundan kazanılacak  tecrübeyle de Göktürk-2'ye baÅŸlanılacaktı. Ancak Fransız-Ä°talya ve Türk ortaklığıyla yapılması planlanan Göktürk-1'de bir takım sıkıntılar ortaya çıktı. Detayları  paylaşılmadı. Yapacağımız uydu BBG evi gibi dünyayı gözetleyecekti. Bundan sonra Göktürk-1'de tamamlanacak. Nitekim artık bu teknolojiye sahip olduk. Dolayısıyla aynı engellemeleri yaÅŸamamız söz konusu deÄŸil.   Göktürk-2 uydusu istisnasız her ülkeden fotoÄŸraf alabiliyor. EÄŸer biz bu uyduyu baÅŸka ülkeye yaptırmış olsaydık o ülke yazılım üzerine kısıtlama koyacak ve kendi ülkesinden görüntü alamayacaktık"



--"Dünyada 25 ülke uydu sahibi. Buna raÄŸmen 9 ülke kendi uydusunu yapabildi. Biz de yirmi beÅŸinci deÄŸil 9'uncuyuz. Yapılan uydunun tasarımı yüzde 100 Türk mühendislerine ait"



Kapalı gözler ile dünyadaki olayları , ülkeleri gözlemleyin ve ülkemize bir bakın nasıl durumdayız ve adını siz koyun.Türkiye iyiye mi kötüye mi gidiyor?



   2012 yılının son günlerinde iyi bir yıl geçirmiÅŸ olmanız temennimle ve 2013 yılınızı ÅŸimdiden kutlarım...

Etiketler:
Bu yazi toplam 3543 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler