Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başbakan Erdoğan'a savaş açıldı

CEMALETTÄ°N SAK
Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, Uludere'de yaşanan vahim kazayı köşesine taşıdı. Ataklı bu vahim kazanın ardından Başbakan Erdoğan'a savaş açıldığı iddia etti. İşte Can Ataklı'nın b
02.01.2012 / 00:00


Sevgili okurlar; bir yılı daha geride bıraktık. 2011’e bakınca geliÅŸmelerin hiç de hoÅŸ olmadığını söyleyebilirim. Haziran’da AKP’nin kazandığı büyük seçim zaferinden sonra herkesin umudu artmıştı. Ancak AKP bu zaferi hoyratça harcadı. Bekleneni veremedi. Dün baÅŸladığımız yeni yılın 2011’i aratacağını hemen söyleyebilirim.



Kehanet deÄŸil tahmin



Elbette kendimi kahin yerine koymuyorum, tahminlerde bulunuyorum. Görünen köy kılavuz istemez. 2012’ye umut mesajları vererek girdik ama bunun sanal olduÄŸunu herkes biliyor. BaÅŸta ekonomi olmak üzere siyasi, sosyal geliÅŸmelerin hiç iyi olmayacağını tahmin etmek zor deÄŸil. Buna bir de dış politikayı eklemek gerek.



Seçim yılı olabilir



Ekonomik konuları bir kenara bırakmak istiyorum. Çünkü o baÅŸlı başına ayrı bir konu, nasıl olsa önümüzdeki günlerde geliÅŸmeleri birlikte yaÅŸayacağız. Ancak siyasi açıdan 2012 olaÄŸanüstü geliÅŸmelere sahne olabilir. BaÅŸta CumhurbaÅŸkanlığı seçimi olmak üzere bir genel seçim olma olasılığının hiç de az olmadığını söyleyebilirim.



Cumhurbaşkanlığı



BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın rahatsızlığından bu yana “ErdoÄŸan sonrası AKP’yi” tartışanlar bunu bilerek bilmeyerek mevcut CumhurbaÅŸkanının görev süresi aÅŸamasına da taşıdılar. Henüz bilmiyoruz ama Gül’ün 5 yıl mı 7 yıl mı görevde kalacağı konusu çok önemlidir. Ä°ki ay içinde hiç beklenmedik bir geliÅŸme sürpriz olmaz.



Yılın olayı



Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında konuklara “Size göre yılın olayı nedir?” diye sorulduÄŸunda “BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın ameliyatı” cevabını vermiÅŸtim. Ahmet Hakan ve diÄŸer konuklar merakla “Neden?” diye sorduklarında “Çünkü sonuçlarını henüz bilmiyoruz” demiÅŸtim. BaÅŸbakan’ın saÄŸlık durumunu bilen kimse yok.



Ne olabilir?



BaÅŸbakan Ulusa SesleniÅŸ programında “SaÄŸlığım çok iyi, görevimin başına döndüm” diyor ve buna yürekten katılıyorum ama, Türkiye’deki bazı güçlerin aynı kanıda olmadığını düÅŸünüyorum. Özellikle bir büyük cemaatin son zamanlardaki atakları sanki ErdoÄŸan sonrasına bir hazırlık izlenimi veriyor. Görünmeyen bir savaÅŸ var gibi.



Gül’ün atakları



Ahmet Hakan’ın yanı programında “Abdullah Gül, sanki seçim kampanyası yapıyor havasında, görev süresinin beÅŸ yıl olduÄŸunu söyleyerek, 2012’de tekrar aday olmak koÅŸuluyla seçim isteyebilir” dedim. Sonra da ekledim “Milletvekili emeklilerine zam yasasını veto ederse seçim istiyor etmezse istemiyor anlamına gelir.” Veto etti.



Görünmeyen savaÅŸ



GözlediÄŸim kadarıyla Ankara’da görünmeyen bir savaÅŸ yaÅŸanıyor. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, hükümetle çok uyum içindeymiÅŸ gibi görünmesine raÄŸmen sanki henüz kamuoyu ile paylaşılmayan bir bilgiye sahip olarak yeni oyun planını kurmaya ve bu oyunun en önemli aktörü olmaya soyunuyor. GeliÅŸmeler hepimizi çok ÅŸaşırtabilir.



Çevreden aktif katkılar



Dikkatinizi çekiyor mu bilemem ama, son zamanlarda BaÅŸbakan ErdoÄŸan, kendine yakın gördüÄŸü ya da kendisine çok destek veren çevrelerden sürekli eleÅŸtiri alıyor. Güya liberal olduklarını söyleyen faÅŸist kesimler BaÅŸbakan’a karşı açık bir cephe aldı. Bir cemaatin sözcüleri de satır aralarında sürekli olarak ErdoÄŸan’ı eleÅŸtiriyorlar.



Baransu olayı



Çok çarpıcı ve ÅŸaşırtıcı olduÄŸu için Taraf yazarı Mehmet Baransu olayı üzerinde durmak istiyorum. Baransu’nun “35 kiÅŸinin öldüÄŸü bombalama olayını MÄ°T rapor etmiÅŸti” haberine BaÅŸbakan çok ÅŸiddetli bir tepki gösterdi. BaÅŸbakan Taraf Gazetesi’nin manÅŸetine de öfkelendi. Ancak gerek Baransu gerekse Taraf gazetesi buna aldırmadı.



Garip bir üslup



Taraf yayınlarında BaÅŸbakan’a eleÅŸtirileri sürdürürken Mehmet Baransu daha da garip bir üslup kullanarak BaÅŸbakan’ın “karizmasını çizecek” biçimde “Ben eli silah tutanlardan korkmadım. KasımpaÅŸalı Tayyip ErdoÄŸan’dan korkacağımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz” cevabını verdi. Dik duruÅŸ gibi görünen bu tutumun arkasında ne var?



O bir BaÅŸbakan



Baransu’nun “KasımpaÅŸalı ErdoÄŸan” dediÄŸi kiÅŸi Türkiye Cumhuriyeti’nin BaÅŸbakanı. Bu da BaÅŸbakan’a karşı bir savaÅŸ açıldığının iÅŸaretidir. Herhalde sadece bir yazar “gurur” adına yola çıkarak BaÅŸbakan’la çatışmaya girmek istemez. Ancak bir süre sonra olacakları biliyorsa ya da bu önceden planlanmışsa durum deÄŸiÅŸir.



35 kiÅŸinin ölümü



Yılın bitmesine iki gün kala Uludere’de yaÅŸadığımız facia altından kalkılması çok zor bir durum yarattı. Cumartesi yazdığım için ayrıntılarına girmek istemiyorum ama bunda asıl sorumluluk hükümetindir. Zaten böyle olduÄŸu için de hem iktidar hem de artık iyice yalaka hale gelen yandaÅŸ medya müthiÅŸ bir savunmaya geçti.



Ne oldu da oldu?



Bundan önceki terör saldırılarında seslerini yükselten ve “Ordu kendi askerini öldürttü, Ergenekon’un iÅŸi bu” diyenlerin 35 vatandaşımızın öldürülmesini “hata, yanlışlık” diye geçiÅŸtirmeye çalışması ibretlik bir durumdur. Ama gerçeÄŸin ortaya çıkmasına karşı bu önlemi almak zorundalar. Çünkü bombalama emri hükümet tarafından verilmiÅŸtir.



Ä°nsan bombalanmaz



Askeri açıdan bakarsanız, Hava Kuvvetleri savaÅŸta bile insana karşı kullanılmaz. Bombardıman askeri tesislere, silah sistemlerine, üslere, lojistik destek ünitelerine karşı yapılır. Oysa son iki aydır Türk jetleri sürekli olarak kendi ülkesinin topraklarını ve insanlarını bombalamaktadır. Ä°ki ayda öldürülen terörist sayısı 300’ün üzerindedir.



Amaç Kürt oyları



Son iki aydır hükümetin terörle mücadele planlarında çok köklü deÄŸiÅŸiklikler yaÅŸanıyor. Kürt açılımını bölgesel oy hesabı olarak gören hükümet uzun bir süre bölgede etkinliÄŸini artırmak için güvenlik kuvvetlerinin elini kolunu baÄŸlamıştı. Ancak gelinen noktada terör örgütünün ve yandaÅŸlarının avantajlı duruma geçtiÄŸi görüldü. Bunun üzerine terörle mücadele adı altında tekrar güç kullanımına geçildi



Karar sivil otoritenin



Ä°ster terörle mücadele ister baÅŸka bir ÅŸey, eÄŸer bir ülkede silahlı güçler orantısız güç kullanmaya baÅŸlamışsa bunu asla kendi inisiyatifleri ile yapamazlar. Burada asıl karar merci sivil otoritedir. Güvenlik birimleri mücadele yöntemlerini belirler, sivil otorite izin verir. Belli ki iktidar askere bombalama dahil orantısız güç kullanımı izni vermiÅŸtir.



Başımız çok aÄŸrıyacak



Türk askeri son 4 yıldır olaÄŸanüstü saldırılara karşı çaresiz bırakılırken, ve onlarca ÅŸehit verirken, bunlara karşı hiç duyarlı olmayan batı medyası, 35 vatandaşın ölümünü manÅŸetlere taşımıştır. Bu bile önümüzdeki günlerde başımızın ne kadar aÄŸrıyacağının iÅŸaretidir. Türkiye’nin Uludere olayından sıyrılması o kadar da kolay olmayacaktır.



Kabile devleti



Ä°ktidar halkın yarısının desteÄŸini almasına raÄŸmen güç zehirlenmesine uÄŸramış ve sorunlarla baÅŸ edemez hale düÅŸmüÅŸ görünümdedir. Bu telaÅŸ nedeniyle yönetim adeta Kabile Devleti yönetimine dönüÅŸmüÅŸ durumda. Sadece kaçakçılık ile ilgili söylenenler bile ibret vericidir. Bu konuyla ilgili görüÅŸlerimi hafta içindeki yazılarımda paylaÅŸacağım.



Yılbaşı kutlamaları



Sevgili okurlar, yeni yıl nedeniyle çok sayıda kutlama mesajı aldım. Bunların bir kısmını cevaplamaya çalıştıysam da açıkçası hepsiyle baÅŸ edemedim. Hepinizin yeni yılını tekrar kutlar, bütün olumsuzluklara raÄŸmen 2012’nin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Bu yazi toplam 3615 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler