Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ölüm Listesinden Parayla Çıkardı'

Ölüm Listesinden Parayla Çıkardı'
Faili meçhul cinayetler kapsamında ifade veren Sedat Peker çarpıcı açıklamalarda bulundu.
03.11.2011 / 09:41


Parayla ölüm listesinden isim sildi'...



Faili meçhul cinayetler kapsamında ifade veren Sedat Peker, "Ä°ÅŸadamı Ahmet HamoÄŸlu ölüm listesinden çıkmak için Korkut Eken’e para ödedi'' diye konuÅŸtu.



Ünlü mafya lideri Sedat Peker, Ankara’da devam eden faili meçhul cinayetler soruÅŸturmasında dün ifade verdi. Peker ifadesinde Kürt iÅŸadamlarına yönelik ölüm listelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Peker, iÅŸadamı Ahmet HamoÄŸlu’nun listeden çıkmak için Korkut Eken’e para ödediÄŸini ileri sürdü.



sedat-peker-rize.jpg



Radikal gazetesinin haberine göre, faili meçhul cinayetler soruÅŸturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel, Ergenekon davası sanıklarından Sedat Peker’in de ifadesini aldı. 9 sayfayı bulan ifadesinde Peker, Eken ile 1995’te tanıştığını anlatarak, “Tanıştığım zaman Kürt iÅŸ adamlarına yönelik faili meçhul zaten gerçekleÅŸmiÅŸti” dedi. Susurluk kazasında sonra tutuklanarak cezaevine konulan Eken’i ziyaret ettiÄŸini söyleyen Peker ÅŸöyle devam etti: “Eken, AyaÅŸ Cezaevi’nde yatıyordu. O zaman Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanı olan Mehmet Emin Aslan’ı benim yanımda cezaevinden arayarak samimi konuÅŸmalar yaptı.”



Ä°fadesinde Kürt iÅŸadamlarına yönelik olarak tutulan ölüm listelerine de deÄŸinen Peker, bu konuda da ÅŸu bilgileri verdi: “Cinayetlerin MGK tarafından yetkilendirilen ekip tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini duyuyordum. YeÅŸil isimli ÅŸahs, DoÄŸu’da bir zamanlar JÄ°TEM tarafından kullanıldıktan sonra MÄ°T ile birlikte çalışmaya baÅŸladı. MÄ°T’te Mehmet Eymür’ün kadrosunda olduÄŸu, ÅŸehirlerde eylem gerçekleÅŸtirdiÄŸini duyuyorduk.”



Ergenekon iddianamesinde yer alan ve Eken’in iÅŸ adamlarından para aldığını belirten telefon konuÅŸmasına da açıklık getiren Peker ÅŸunları anlattı: “Atilla Yıldırım’a bu konuyu anlattım. Bunun üzerine gülerek, ‘Olay bildiÄŸin gibi deÄŸil. Ben Korkut abiyi iÅŸadamı Ahmet HamoÄŸlu ile tanıştırdım. HamoÄŸlu’nun yanına çantasız geldik. Giderken Korkut abinin elinde bir James Bond çanta vardı’ dedi. Bunun üzerine çok ÅŸaşırmıştım. Eken’in, HamoÄŸlu’ndan bir çanta dolusu para aldığını biliyorum. O dönemde PKK’ya yardım eden iÅŸ adamlarına yönelik hazırlanan listedeki bazı ÅŸahısların öldürüldüÄŸünü herkes konuÅŸuyordu. Bence HamoÄŸlu da para verdi. O dönemde kesinlikle devlet yoktu.”



Halis Toprak da vardı



Ä°nsanlarda o zamanlar korku içinde olduÄŸunu çünkü polisler eÅŸliÄŸinde alınıp sorgusuz sualsiz öldürüldüklerini ifade eden Peker, Yakup KürÅŸat Yılmaz’ın kendisine Halis Toprak’ı öldürülmesi için devlette görevli bazı kiÅŸilerin teklifte bulunduÄŸunu ama bunu kabul etmediÄŸini anlattığını da aktardı. Peker, “Bu ret olayından sonra açık cezaevinde kapalı cezaevine çıktığını söylemiÅŸti. Kendi isteklerini yapmayan kiÅŸiler bu ÅŸekilde sıkıntıya sokuyorlardı. Ama cezaevinde ama poliste iÅŸkence yaptırarak istediklerini alıyorlardı. KürÅŸat Yılmaz’ın Diyarbakır cezaevine sevki sırasında Mehmet AÄŸar Adalet Bakanıydı” diye konuÅŸtu.



Peker, Tansu Çiller’in baÅŸbakan olmasından sonra Mehmet Eymür’ün yıldızının parladığına da dikkat çekti



Dev-Sol’cuları öldürdüler



Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında da iddialarda bulunan Peker “Hanefi Avcı Diyarbakır’daki itirafçılardan Süleyman Öger, Hidayet BozyiÄŸit, Ä°brahim Babat, Hüseyin Tilki gibi kiÅŸileri Ä°stanbul’a getirmiÅŸ istihbarat ÅŸube görevlisi ‘pala’ lakaplı baÅŸ komiser tarafından bana emanet edilmiÅŸti. Bu konuyla ilgili bildiklerimi Ergenekon soruÅŸturmasına yürüten savcıya anlattım. Dev-Sol’da Bedri YaÄŸan grubuna yönelik yapılan operasyonlarda temizlik diye nitelendirilen eylemlerde bu itirafçıların görevlendirildiÄŸini kalan saÄŸları en son bunların öldürdüÄŸünü anlattılar.”



Eken YeÅŸil’in kaburgasını kırdırdı



Korkut Eken’in, YeÅŸil ile arasını bozmaya çalıştığını söyleyen Sedat Peker ÅŸöyle dedi: “Ama aramız bozulmadı. Konuyu Korkut Eken’e anlattım. Kısa bir süre sonra Ä°stanbul AsayiÅŸ MüdürlüÄŸü’ne çay içmeye çaÄŸrıldım. Yan kesicilikten gözaltına aldılar Çok feci iÅŸkence gördüm. Çıplak soyup fotoÄŸraflarımı çektiler. Ben bu olaydan sonra YeÅŸil’i, Sedat Demir’in Ankara AsayiÅŸ Müdürü olduÄŸu zamanda gözaltına alıp iÅŸkence yaparak kaburgasını kırdığını öÄŸrendim. Bunu isteyen kiÅŸinin de Korkut Eken olduÄŸunu çok sonradan duydum.”






Etiketler: sedat peker
Bu haber toplam 3134 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler