Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İranlı Askerler Tel Aviv Sokaklarında Savaşır!

İranlı Askerler Tel Aviv Sokaklarında Savaşır!
İsrail'in askeri operasyon planına Avrupalı liderlerin karşı çıkmasının ardından İran sesini daha da yükseltti. Ahmedinecad, 'Tehditleri bertaraf etmek için atom bombasına ihtiyacımız yok' dedi.
09.11.2011 / 17:01


Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) Ä°ran'ın nükleer faaliyetlerine dair raporunu birkaç gün içerisinde açıklaması beklenirken Ä°srail'in askeri operasyon planlarına Ä°ran'dan sert cevaplar gelmeye devam ediyor. Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'nin tehditlerini bertaraf etmek için atom bombasına ihtiyaç duymadıklarını kaydetti. Milli Güvenlik ve DışiÅŸleri Komitesi üyesi Hüseyin Nakavi 'Ä°srail, Ä°ran'a saldırırsa Ä°ranlı askerlerin siyonistlerle Tel Aviv sokaklarında savaÅŸacağını' belirtirken Devrim Muhafızları siyasal büro ÅŸefi Yadullah Cevani, Hizbullah ve diÄŸer terör örgütlerini harekete geçirebileceklerini kaydetti. Ä°ran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade ABD'yi tehdit ederek 'Bölgede hala Amerikan askerlerin olduÄŸunu unutmayın. EÄŸer bizden bir tek kiÅŸi ölürse, sizden onlarca kiÅŸi ölür' dedi. Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Ali Ekber Salihi ise Ä°ran'ın nükleer silah geliÅŸtirme planı olsaydı bunu gizlemeyeceklerini kaydetti.



SavaÅŸ piknik deÄŸil

Ä°srail Savunma Bakanı Ehud Barak bir Ä°srail radyosuna yaptığı açıklamada, BaÅŸbakan Benjamin Netanyahu ile Ä°ran'a askeri operasyon kararı aldıkları yönündeki haberleri yalanlarken 'SavaÅŸ piknik deÄŸil. Biz piknik istiyoruz, savaÅŸ deÄŸil' dedi. Barak 'Yine de huzursuzluk verecek durumlar için hazırlıklı olmalıyız' ÅŸeklinde konuÅŸtu.  GeçtiÄŸimiz günlerde Fransa, Almanya ve Rusya, Ä°ran'a yönelik bir askeri operasyona karşı olduklarını açıklamıştı.



'UAEK ABD'ye baksın'

Ahmedinecad UAEK Başkanı Yukiya Amano'nun bağımsız olmadığını belirtirken sadece ABD'nin isteklerini tekrarladığını iddia etti. (akşam)






Etiketler: israil Ä°RAN
Bu haber toplam 2542 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler