Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

11 il büyükşehir oluyor

11 il büyükşehir oluyor
Van'daki deprem yaralarının hızlı sarılması için hükümet büyükşehir yasasını hızlandırma kararı aldı.
13.11.2011 / 17:04


ErciÅŸ'in büyükÅŸehir sınırları içinde olması kararlaÅŸtırıldı 11 il büyükÅŸehir olacak. Bu ÅŸehirler arasında en üst sırada Van yer alıyor. Hükümet, depremde büyük zarar gören Van'a 'büyükÅŸehir' müjdesi vermeye hazırlanıyor. 12 Haziran seçimleri öncesinde 11 ili büyükÅŸehir yapma vaadinde bulunan BaÅŸbakan RecepTayyip ErdoÄŸan depremin ardından çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi "Van'ı büyükÅŸehir yaparak yaralarını hafifletmeyi amaçlıyoruz" dedi. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından kanun tasarısına göre 11 il büyükÅŸehir yapılacak. BüyükÅŸehir yapılacak iller arasında depremde büyük zarar Van ilk sırada yer alıyor.



ERCÄ°Åž DE YARARLANACAK



BüyükÅŸehir olacak iller arasında Van ile birlikte Manisa, Aydın, Balıkesir, MuÄŸla, TekirdaÄŸ, KahramanmaraÅŸ, Denizli,Hatay, Åžanlıurfa ve Trabzon yer alıyor. BüyükÅŸehir Belediyesi Kanunu'nda yapılacak deÄŸiÅŸikle il sınırları BüyükÅŸehir belediyesi sınırları olarak kabul edilecek. Van ile birlikte ErciÅŸ de Van BüyükÅŸehir Belediyesi sınırları içine girmiÅŸ olacak.



MALATYA KAPSAM DIÅžI



BüyükÅŸehir olabilmek için il sınırları içindeki nüfus sayısının 750 bin olması esas alınacak. Malatya büyükÅŸehir olmayı 10 bin kiÅŸiyle kaçırıyor. AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP'nin ErciÅŸ'in il olması ile ilgili kanun teklifi verdiÄŸini hatırlatarak "Seçimler öncesinde Van'ı büyükÅŸehir yapma sözü vermiÅŸtik. Bu nedenle ErciÅŸ'in il yapılmasına gerek yok. Van'ın BüyükÅŸehir olması ile birlikte ErciÅŸ de büyükÅŸehir sınırları içine girecek" dedi.






Bu haber toplam 2342 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler