Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İşte Erdoğan'ın kafasındaki bedelli yaşı

İşte Erdoğan'ın kafasındaki bedelli yaşı
Binlerce gencin beklediği bedelli askerlik yasasının detayları bugünkü "Bakanlar Kurulu" toplantısında şekillenecek.
14.11.2011 / 08:45

BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın yaÅŸ sınırının 27 olmasını istediÄŸi öÄŸrenildi. Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu’nun bugün yapılacak toplantısında karara baÄŸlanması bekleniyor.Genelkurmay BaÅŸkanlığı bedelli askerlik yaşının 35 olmasını istiyor. BaÅŸbakan Recep Tayip ErdoÄŸan’ın ise bedelli askerlikteki yaÅŸ sınırının 27 olmasını istediÄŸi öÄŸrenildi. Bedelli askerlikteki yaÅŸ sınırının 27 veya 30 olması bekleniyor.



27 OLURSA 300 BİN KİŞİ



Genelkurmay BaÅŸkanlığı bedelli askerlikle ilgili alternatifli çalışma hazırladı. Bedelli askerlik yaşının 35 olması halinde kapsama 200 bin kiÅŸinin girmesine raÄŸmen 50 bin kiÅŸinin yararlanması bekleniyor. Bedelli yaşının 30 olması halinde ise yararlanacak yükümlü sayısının 100 bine çıkacağı belirtiliyor. 27 yaşına çekilmesi halinde ise yararlanacak yükümlü sayısının 300 bini bulacağı vurgulandı.



SON BEDELLÄ°



ErdoÄŸan’ın hedefi, bedelli askerlik düzenlemesinin ardından askerliÄŸin kısaltılması ile ilgili çalışmaları da tamamlayarak bir daha bedelli askerlik düzenlemesi çıkartmamak. Yapılacak bedelli askerlik düzenlemesi öÄŸrenci affı gibi son bedelli askerlik düzenlemesi olacak. Bedelli askerlik uygulamasının 1111 sayılı AskerlikKanunu’nda olmasına raÄŸmen yaÅŸ sınırı ve alınacak bedel ile ilgili düzenlemeleri belirlemek üzereMeclis’ten kanun çıkartılacak.




BUGÜN GAZETESÄ°






Etiketler: bedelli
Bu haber toplam 2313 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler