Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Güney Çevre Yolunda Start Verildi

Güney Çevre Yolunda Start Verildi
Rize'de Güney Çevre Yolu olarak adlandırılan proje için fiili çalışmalara start verildi.
29.12.2011 / 14:45


Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize Ä°l TeÅŸkilatı Üyeleri ve vatandaÅŸların katılımıyla  Güney Çevre Yolu olarak adlandırılan proje için fiili çalışmalara start verildi.



Açılışta konuÅŸma yapan Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı; "Bugün Güney Çevre Yolunun çalışmalarına baÅŸlamış bulunmaktayız. Bu yol düÅŸüncesi geçmiÅŸe dayanmaktadır. 2007 genel seçimler öncesi o zamanki milletvekili adayımız ve il baÅŸkanımız olan ve bugün Rize Milletvekili olan DeÄŸerli milletvekilimizin önderliÄŸinde BaÅŸbakanımıza Rize'nin sorunlarına dair bir dosya sunduk. Trafik sorununun çözülmesi için güneyde bir çevre yolu olması gerektiÄŸi fikriydi. Bu fikri bugün hayata geçirmek nasip oldu. Toplam uzunluÄŸu 8.5 km civarındadır. Karayollarından edindiÄŸimiz bilgi doÄŸrultusundan üç sene zarfında tamamen bitecektir. Pehlivantaşı Mevkiinden baÅŸlamıştır. Bu çalışmanın ilimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. EmeÄŸi geçen özellikle  sayın BaÅŸbakanımıza, DeÄŸerli Milletvekillerimize, Karayolları Bölge Müdürümüze, Sayın Bakan Binali Yıldırım'a TeÅŸekkür ediyorum." ÅŸeklinde konuÅŸtu.



guney-cevre-yolunda-start-verildi-1.jpg



Rize'nin çok ciddi bir, tarihi, deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüme tanık olduÄŸunu vurgulayan Rize Milletvekili Hasan Karal ise, "Bugün burada inÅŸallah bismillah diyerek baÅŸlatacağımız Güney Çevre Yolu'nun gerçekten Rize'mize ayrı bir çehre kazandıracağını düÅŸünüyoruz. Rize vilayetini bir kat daha büyütecek olan bir projedir.  iki gidiÅŸ ve iki geliÅŸ olmak üzere toplam dört ÅŸeritten oluÅŸacak ve Tıp Fakültesinin olduÄŸu yere kadar Rize'mizi baÄŸlayacak. inÅŸallah ikinci etapta buradan Çiftekavak'a kadar olan kısmının tamamlanmasıyla beraber Rize'miz ayrı bir bulvara kavuÅŸacaktır. Yıllardan beri Trabzon ilimizin tanjant yolu konuÅŸuldu. Samsun'da açılan bulvar konuÅŸuldu. Åžimdi de inÅŸallah Rize'miz böyle yeni bir projeyle tanışıyor. Yeni güzergah açıldıktan sonra inanıyorum ki bu yol üzerinde yapılacak olan yeni imar alanları ve konutlarla beraber vilayetimiz bir kat daha büyüyecektir. Belediye baÅŸkanımızın dediÄŸi gibi Rize'mizin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununa da çok ciddi bir çözüm getirecektir. Yıllardır düÅŸünülen konuÅŸulan ama hayata geçirilmeyen bir projeydi bu, Sayın BaÅŸbakanımıza özellikle çok teÅŸekkür ediyoruz. Kendisine hangi projeyi götürdüysek hiçbir engele takılmadan onaylıyor ve ilimizin emrine takdim ediyor. Güney Çevre Yolu Rize'mizin ÅŸuanda Ovit Projesinden sonraki en büyük ikinci Projesidir. Pek fazla gündeme gelmiyor ama katkısı ve maliyeti itibariyle Ovit ayarında bir Projedir. bittiÄŸinde göreceksiniz ki Rize'miz ayrı bir görüntüye kavuÅŸacaktır." dedi.



guney-cevre-yolunda-start-verildi-2.jpg



guney-cevre-yolunda-start-verildi-3.jpg



guney-cevre-yolunda-start-verildi-4.jpg



guney-cevre-yolunda-start-verildi-5.jpg







Bu haber toplam 3947 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler