Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

RİZE İÇİN DÖNÜŞÜM "TİMYA" OLACAK

RİZE İÇİN DÖNÜŞÜM
Rize'de yapılacak Kentsel Dönüşüm ile ilgili ilk açıklama Merkez İlçe Olağan Kongresinde Başkan Halil Bakırcı tarafından yapıldı
12.02.2012 / 13:33


Neredeyse her yıl sel ve su baskınlarından, ölümlü bilançolarla etkilenen Rize'de çarpık yapılaÅŸmanın yoÄŸun olduÄŸu bölgeler tespit edilerek Kentsel DönüÅŸüme baÅŸlandı. Rize Belediyesi tarafından baÅŸlatılan proje kapsamında bir çok bölge tespit edilerek Hamamderesi pilot bölge seçildi. Rize Hamam Deresi Kentsel DönüÅŸüm ve Yenileme Projesinin yapımı için BaÅŸbakanlık Toplu Konut Ä°daresi (Toki) ile protokol imzalandı. 9 hektarlık alanda yapılacak Kentsel dönüÅŸüm için son hazırlıklar tamamlanmak üzere.









Rize için hayati proje olan Kentsel DönüÅŸümle ilgili ilk açıklama Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı tarafından yapıldı.

Rize Ä°KKM'de yapılan Ak Parti Rize Merkez Ä°lçe 4. OlaÄŸan Kongre toplantısında konuÅŸan BaÅŸkan Bakırcı; “ 8 yıldır Rize Belediye BaÅŸkanlığı görevindeyim. Gerek il teÅŸkilatımızla gerekse ilçe teÅŸkilatımızla büyüklü küçüklü çeÅŸitli projelerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi de yaklaşık dört aydır üzerinde çalıştığımız Kentsel DönüÅŸüm projemizdir. Rize’de bir ilki gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Rize için çok önemli bir çalışma olan Projemize Anzer Balı içinde önem arz eden, az bulunan, nadir olan anlamına gelen bir yayla çiçeÄŸinin adını vermek istiyoruz. "TÄ°MYA" demek istiyoruz.





 







 Ä°lk etapta 9 hektarlık alanda yapacağımız kentsel dönüÅŸüm'ü sonrasında farklı bölgelerde de deÄŸerlendirmeyi düÅŸünüyoruz. Böylece ÅŸehrimizin öne çıkan çarpık yapılaÅŸmasının da önüne geçe bileceÄŸimizi düÅŸünüyorum.



Bunun yanında dönüÅŸümün yapılacağı bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın gelir dağılımı, iÅŸ durumu, mesleki bilgileri, aile durumu ve benzeri konuların da içinde yer aldığı anketle sosyo-ekonomik analizlerini yaptık.



Dere yataklarının durumuna özellikle hassasiyet gösterdik. Son afetteki yağışın  % 30 daha fazlası baz alınarak dere yatakları için geniÅŸ ve kademeli kesit modelleri oluÅŸturduk.







Ankara'da ki iÅŸlerimizi yakından takip edip bizleri yönlendirmelerinden dolayı  proje sahibi Rize Belediyesi adına siyasilerimize özellikle teÅŸekkür ediyorum" dedi.



BilindiÄŸi üzere 24 Eylül 2011'de metrekareye düÅŸen 226 kilogram yaÄŸmurla Rize, son 72 yılın

en büyük yağışını almış, derelerin taÅŸması sonucu oluÅŸan sel nedeniyle bir kiÅŸi hayatını kaybederken, 3 mesken yıkılmış, 54'ü kullanılamaz hale gelmiÅŸ ve 60'ı da hasar görmüÅŸtü. Binaların bodrum katlarını su basması sonucu ise bin 494 esnaf maÄŸdur olmuÅŸtu. 





 








Etiketler: rize
Bu haber toplam 2653 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler