Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Suriye, Arap Birliği kararını reddetti

Suriye, Arap Birliği kararını reddetti
Suriye'nin Arap Ligindeki Daimi Temsilcisi Yusuf Ahmet, Suriye'nin bugün Arap Liginde alınan kararı bütün ayrıntılarıyla kabul etmediğini belirterek, kararı reddettiklerini söyledi.
13.02.2012 / 09:13


Büyükelçi Ahmet; Suriye'nin gıyabında Arap Liginde alınacak kararlarla ilgisi olmadığını belirtti.



Suriye'nin Arap BirliÄŸi Büyükelçisi Ahmet, yayınladığı bildiride, Arap DışiÅŸleri Bakanlarının bugün aldığı kararı, "Suudi Arabistan ve Katar'ın liderliÄŸinde bir kısım Arap hükümetlerinin Arap iradesini gasp etmesi" ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.



BaÅŸta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere bir kısım Arap ülkeleri hükümetlerinin Suriye konusunda düzenlediÄŸi oturumlar ve aldığı kararların, Arap BirliÄŸinin kanunlarının açık bir ihlali olduÄŸunu savunan Ahmet, kararların Suriye'nin güvenlik ve istikrarını baltalama amacıyla siyasi ve politik provokasyonda bulunarak düÅŸmanlık yapıldığını söyledi.



Büyükelçi Ahmet, "Suriye'de dengeli bir çözümün saÄŸlanmasını engelleyenler, ekonomik yaptırımlarla Suriye halkını sıkıştırmaya çalışan, ülkede yıkım, ÅŸiddet ve teröre sınır koyma davetini engelleyen, Suriyelilerin canlarını ve mülklerini hedef alan terör patlamalarını kınamayı gözardı eden, yine bu hükümetlerin kendileridir. Bu hükümetler, tüm bunlarla yetinmeyerek, Suriye'de terör ve dehÅŸet saçan silahlı gruplara sözde insani yardım bahaneleri altında aleni bir ÅŸekilde silah ve finans temin ediyorlar" suçlamasında bulundu.



(CÄ°HAN)





 





Etiketler: SURÄ°YE
Bu haber toplam 2186 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler