Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

RUSYADA OLAYLI SEÇİM

RUSYADA OLAYLI SEÇİM
Putin karşıtı eylemciler seçim merkezini bastı...
04.03.2012 / 19:35


 



Rusya Federasyonu'nda 109 milyon seçmen, yeni devlet baÅŸkanını belirlemek için sandık başına gidiyor. Seçimden galip çıkması beklenen BaÅŸbakan Vladimir Putin de oyunu kullandı. Putin'in ardından, Femen diye adlandırılan Ukraynalı kadın eylemciler, aynı seçim merkezini basarak gösteri yaptı.



Ülkenin 10 ayrı zaman dilimi içinde yeralması nedeniyle, oy verme iÅŸlemlerinin 22 saat sürmesi bekleniyor ancak sonuçlar yeni bir sistem sayesinde hızlıca duyurulacak.



Sandıkların kapanmasından kısa bir süre sonra, Pazartesi gününün ilk saatlerinde resmi sonuçların açıklanması bekleniyor.



Seçimlerde Putin'in ilk turda ipi göÄŸüslemesi bekleniyor. Rusya seçim kanuna göre yüzde 50'nin üzerinde oy alan aday, ikinci tura gitmeden devlet baÅŸkanı olabiliyor. Putin'in en önemli rakibi ise Komünist Parti Genel BaÅŸkanı Genandiy Juganov.



Aşırı sağcı Liberal Demokratik Parti'nin Genel Başkanı Vladimir Jirinovskiy, Adil Bir Rusya Partisi Genel Başkanı Sergey Mironov ve bağımsız aday, milyader iş adamı Mihail Prohorov da Putin'in diğer rakipleri.



Oy verme iÅŸlemleri ülkenin en doÄŸusunda bulunan Kamçatka yarımadasında, Moskova'da saatler gece yarısını gösterirken baÅŸladı.



Avrupa BirliÄŸi'nden gözlemcilerin de izlediÄŸi seçimlerin güvenliÄŸi için 380 bin polis memuru, 30 bin kadar polise yardım etmek isteyen gönüllü ve 31 bin özel güvenlik görev yapıyor.



Rusya yönetimi, 95 bin seçim yerinin çoÄŸuna web kamerası yerleÅŸtirerek seçimi izleyebilmek için 400 milyon dolardan fazla para harcadı.



Seçimlerin dürüstçe gerçekleÅŸtirileceÄŸini göstermek için yapılan bu uygulamada, web kameralarından gelen görüntüleri sürekli takip etmek için 600 bin gönüllü vatandaÅŸ imza attı.



Devlet baÅŸkanı adaylarından Komünist Parti BaÅŸkanı Gennadiy Züganov, seçim merkezlerine yerleÅŸtirilen kameraların usulsüzlükleri önlemeyeceÄŸini, çünkü kameraların usulsüzlükleri yakalayacak ÅŸekilde konumlandırılmadığını ifade etti.



FEMEN OY SANDIÄžI ÇALMAYA ÇALIÅžTI



Oylamalar sırasındaki en renkli görüntüler, Ukraynalı üstsüz kadın eylemciler Femen'in sandık çalma giriÅŸimiyle ortaya çıktı.



Putin'in eÅŸiyle birlikte gelerek oy kullanmasından kısa bir süre, gösterici grup, Putin'in oy attığı sandığı çalma giriÅŸiminde bulundu.



Sandık başına geldikten sonra üstlerini çıkaran üç kadın, "Putin hırsızdır" diye bağırdı. Kadınların üzerlerine yazdıkları "Putin için çalıyorum" ve "Kremlin'in fareleri" yazıları dikkaki çekti.





Etiketler: RUSYA SEÇİM
Bu haber toplam 2303 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler