Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'deki "AKSA"klığı Kazancı Çözdü

Rize'deki
Rize'de krize neden olan dekoratif aydınlatmaya Aksa Enerji'nin bağlı olduğu Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı son noktayı koydu. Kazancı Rize'deki krizi sona erdirdi.
09.03.2012 / 10:13


Rize Belediyesi'nin TEDAÅž aydınlatma yönetmeliklerine uygun olmamasına raÄŸmen ÅŸehirde daha modern görünüm saÄŸlaması amacıyla kullanılan yaklaşık 600 adet dekoratif aydınlatma direkleri ile viyadük altlarının ışıklandırılması, daha önceden bu alanların elektriklerinin kesilmemesi dolayısıyla TEDAÅž tarafından 7 milyon TL. ceza kesilip yaklaşık 30 milyon Tl.'sine bloke konulan AKSA Elektrik tarafından kesilince ortaya kriz çıkmış ve ÅŸehirdeki tüm dekoratif aydınlatma direklerinin yönetmeliklere uygun olmadığından sökülmesini gündeme getirmiÅŸti. Ä°ÅŸte bu sırada sahneye TEDAÅž tarafından dekoratif aydınlatmalara elektrik verdiÄŸinden 7 milyon TL. ceza kesilen Aksa Elektrik'in baÄŸlı olduÄŸu Kazancı Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Cemil Kazancı çıktı. Haber muhabirimizin edindiÄŸi bilgiye göre yönetmelikteki problemin giderileceÄŸi zamana kadar, Rize'de krize neden olan dekoratif aydınlatma ücretleri AKSA tarafından ödenecek. Kazancı, Rize'deki elektriÄŸi kesilen tüm dekoratif lambalar ile viyadük altlarındaki aydınlatmaların yeniden saÄŸlanmasını istedi.



TEDAÅž'ın 7 milyon TL. ceza kesip yaklaşık 30 milyon Tl.'sine bloke koyduÄŸu AKSA Elektrik Rize'deki krizi kendi imkanlarıyla çözdü. AKSA Elektrik'in baÄŸlı olduÄŸu Kazancı Holding'in Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Cemil Kazancı, TEDAÅž'ın elektrik tüketimini karşılamadığı yönetmelik dışındaki tüm aydınlatma direkleri ile viyadük altlarında kullanılan aydınlatma lambalarının elektrik tüketiminin AKSA tarafından karşılanması talimatını vererek önceki gün Rize'de hem viyadük altlarında hem dekoratif sokak aydınlatmalarında yeniden ışıkların yanmasını saÄŸladı.



sokak-aydinlatmasi-rize.jpg



Kazancı'nın talimatıyla Rize yeniden aydınlığa kavuÅŸurken konu hakkında görüÅŸlerine baÅŸvurduÄŸumuz Çoruh AKSA Elektrik A.Åž Rize Ä°l Müdürü Cabir KadıoÄŸlu, konu hakkında fazla konuÅŸmak istemediÄŸini belirterek AKSA'nın maÄŸdur edildiÄŸini ve herkesin devletin kanunlarına uyması gerektiÄŸini söyledi.



cabir-kadioglu.jpgKadıoÄŸlu olay53 haber muhabirimize yaptığı açıklamada, Rize'de elektrik iÅŸlerinin özelleÅŸtirilmesinden itibaren sorunun devam ettiÄŸini ve TedaÅŸ tarafından sürekli denetim altında tutulduklarını belirterek TEDAÅž'tan yine denetlemeye ekiplerin geleceÄŸini kaydetti. KadıoÄŸlu, Rize'de bazı belediyelerin aydınlatma yönetmeliklerine uygun baÅŸlatmış olduÄŸu projelerin bulunduÄŸunu açıklayarak projelerin onaylanmasını kendilerinin de arzu ettiklerini belirterek "Biz Rize'ye kaliteli elektrik vermekten yanayız. Rize'nin ışıklandırılmasını, sokakların aydınlatılarak karanlıkta kalmamasını ve ÅŸehrin daha güzel gözükmesini elbette biz de isteriz ama tüm bunları yaparken devletin koyduÄŸu kanunlara da riayet etmek zorundayız.  Kanunlar çerçevesinde Rize sahillerinin aydınlatılması yönünde 9 km.'lik bir alanın projesini onaylattırıp tesislerini yaptık. TEDAÅž'ın onaylamasıyla geçici kabullerini yaparak abone iÅŸlemlerini baÅŸlatacağız. Sanırım 15-20 gün içerisinde bu iÅŸlemleri tamamlayıp sahil kısmındaki 9 kilometrelik bu alanın ışıklandırılmasını gerçekleÅŸtirmiÅŸ olacağız" dedi.






Etiketler: aksa
Bu haber toplam 3785 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler