Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

DİNDAR GENÇLİĞE ONAY

DİNDAR GENÇLİĞE ONAY
Erdoğan'ın masasındaki ilginç anket...
12.03.2012 / 08:53


Çocukların her gün okuduÄŸu "Türküm, doÄŸruyum" diye baÅŸlayan 'Andımız' tartışma konusu. AK Parti, son ayların popüler tartışma konusu olan GençliÄŸe Hitabe, Andımız, 19 Mayıs ve ‘dindar gençlik’le ilgili halkın görüÅŸünü aldı, ortaya ilginç sonuçlar çıktı.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’a sunulan ankete göre ‘dindar gençlik’ söylemi vatandaÅŸtan vizeyi aldı. Andımız ve GençliÄŸe Hitabe’nin kaldırılmasına ise vatandaÅŸ karşı çıkıyor. 19 Mayıs törenleriyle ilgili düzenleme de vatandaÅŸtan onay alamadı.



Ä°ktidar partisi kurulduÄŸu günden bu tarafa üç araÅŸtırma ÅŸirketine (Pollmark, Anar ve Denge) düzenli araÅŸtırma yaptırıyor. Siyasal ve sosyal konularla ilgili vatandaÅŸların nabzını tutmaya dönük araÅŸtırmaların sonuncusunu Denge yaptı. Bu araÅŸtırmada vatandaÅŸlara iktidar ile muhalefetin uzun süredir tartıştığı konular da soruldu. BaÅŸbakan ErdoÄŸan’a sunulan araÅŸtırma sonuçları kamuoyuna açıklanmayacak.



Radikal’in edindiÄŸi bilgilere göre, araÅŸtırmadan çıkan sonuçlar ÅŸöyle:



Hitabe’ye büyük destek



BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, “Dindar gençlik istiyorum” dedikten sonra yoÄŸun bir tartışma yaÅŸanmıştı. CHP ve MHP liderleri ile medyanın da yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi tartışmayla ilgili vatandaÅŸların görüÅŸü de soruldu. Anket sonucunda yüzde 70’e yakın bir kitle dindar gençlik söylemine onay verdi. Çocukların sabahları okuduÄŸu “Türküm, DoÄŸruyum, Çalışkanım” diye baÅŸlayan ‘Andımız’ın içeriÄŸi uzun zamandır tepki çekiyor. AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de “Ayet mi bu?” diyerek kaldırılabileceÄŸi sinyalini vermiÅŸti. AraÅŸtırmada az bir farkla da olsa (yüzde 53) halkın ‘Andımız’ın kaldırılmasına karşı olduÄŸu ortaya çıktı.



‘GençliÄŸe Hitabe’nin kaldırılması da zaman zaman gündeme geliyor. Halkın büyük oranının GençliÄŸe Hitabe’nin aynen kalmasını istediÄŸi belirlendi. Halkın yüzde 70’i “GençliÄŸe Hitabe”nin kalmasını istiyor.



19 Mayıs’a devam



Milli EÄŸitim Bakanlığı, 19 Mayıs törenlerinin kutlanma ÅŸeklini deÄŸiÅŸtiren bir genelge yayımlamıştı. Buna göre, stadyum kutlaması sadece Ankara’da yapılacak. Muhalefet gibi halkın da buna sıcak bakmadığı belli oldu. AK Parti’nin anketinde yüzde 55’lik oran törenlerin kutlama ÅŸeklinin deÄŸiÅŸmesini onaylamadı.(ÖMER ÅžAHÄ°N- RADÄ°KAL)






Bu haber toplam 2296 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler