Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Bu Yola Köylüler Bile Şaştı

Bu Yola Köylüler Bile Şaştı
Rize’nin Çayeli ilçesi Akpınar Köyü Yolu’nun genişletilmesi için devlet tarafından yapılan 20 milyon TL değerindeki yatırım köy sakinlerini şaşkına çevirdi. Köy sakinleri devlet tarafından köylerinde askeri üs kurulacağını veya gizlenen bir maden bulunduğunu düşünüyor.
05.06.2012 / 19:05


Günde 4-5 aracın geçtiÄŸi ve kış aylarında ulaşım saÄŸlanamayan Çayeli ilçesi Akpınar Köyü Yolu’nun geniÅŸletilmesi için devlet tarafından 20 milyon 159 bin TL deÄŸerinde proje gerçeleÅŸtirilerek ihalesi yapıldı. 2012 yılının 3. ayında yol geniÅŸletme çalışmalarına baÅŸlanıldı. Projenin tamamlanma süresi de proje bedeli kadar rekor bir rakam olarak belirlendi. 8.6 kilometre uzunluÄŸundaki proje; toprak yapıları, sanat yapıları, alt ve üst yapıları ile birlikte 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 15 Nisan 2015 tarihinde yüklenici firma tarafından Karayolları 10. Bölge MüdürlüÄŸü’ne teslim edilmesi kararlaÅŸtırıldı. Yol tamamlandığında 8.6 kilometre uzunluÄŸunda 12 metre geniÅŸliÄŸinde bir köy yolu ortaya çıkacak.



Bir köy yolu için yapılan bu rekor yatırımı duyanlar kadar köy sakinlerini ÅŸaÅŸkına döndü. Köy sakinleri bir köy yolu için böyle bir yatırımın mümkün olmadığını belirterek köylerinde bir askeri üs kurulacağını veya gizli tutulan bir maden bulunduÄŸunu düÅŸünüyorlar.

Köy sakinleri yaptıkları açıklamalarda, “Ä°stanbul'daki BoÄŸaz Köprüsü’nden sonra ilk kez bu kadar büyük bir yatırım görüyoruz. Bunun köyle ilgisi yok galiba. Yukarılarda bir askeri üs kurulabilir. Bir maden bulunmuÅŸ olabilir. Köyde ki insanlar bu yoldan faydalansın diye yapılmış bir yol deÄŸil”, “Bu yatırım bizden alınan vergiler karşısında normaldir. Biz derelerimizin üzerinin de kapatılmasını istiyoruz. Bize iki numara büyük bu yol ama yapacak bir ÅŸey yok. Kullanacağız bu yolu”,”Köy yollarında bu güne kadar böyle bir yatırım görmemiÅŸtik. Bu büyük bir israftır. Devlet memuruna yüzde 3’ü zor bulup veriyor. Burası için trilyonları nereden buldu anlamak mümkün deÄŸil. Buradan kışın tek bir araba geçmez” dediler.



Öte yandan köy sakinleri Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür’ün de aynı köyden olduÄŸunu hatırlatarak yatırımın Özgür’ün köyüne yaptığı bir jest de olabileceÄŸini savundular.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin YeÅŸil ise Ä°HA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, yolun tamamlandığında Büyükköy ile baÄŸlantısının saÄŸlanacağını bu ÅŸekilde köy yolu statüsünden çıkacağını belirterek yolun Karayolları ağına alındığını vurguladı.












Bu haber toplam 5119 defa okundu
YORUMLAR
aydın gür: 
"akpınar"
akpınar köyü rize ye bağlıdır.demirhisar köyü çayeli ne bağlıdır.saqdce bu yolun genişletilmesi güzel bir şey.ama daha büyük köyler dururken neden burası seçilmiş?yoksa (hes) derelere santral projelerimi var da bunu şimdiden saklıyolar.akpınar ın büyükköye bağlanması mantıklı değil.çünkü akpınar lının büyükköyle ne işi olabilir.zaten rize ye bağlı bir köy.hes değilse bir yaylaya ulaşım fikri de olabilir.çünkü son 3 yılda gözler hep dere ve yaylalarda.yabancılara satacak sadece topraklarımız kaldı.
05.06.2012 / 21:46
Ip Adresiniz:
REDKÄ°T: 
"müteahhit para kazanacakda"
işi yapanın paraya ihtiyacı vardı.hükümet sağolsunda yatırımmı yatırım ama nereye ne kadar nasıl ????
05.06.2012 / 20:56
Ip Adresiniz:
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler