Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Lipton erken teşhis için Karadeniz`de!

Lipton erken teşhis için Karadeniz`de!
Lipton, Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi kapsamında Doğu Karadeniz için önemli bir sağlık projesine imza attı. Lipton`un Rize İl Sağlık Müdürlüğü`ne hibe ettiği KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) aracı, kanser taraması için yola çıktı.
06.06.2012 / 21:07


 



Çay tutkunlarının vazgeçilmezi Lipton, Sürdürülebilir Çay Tarımı Çalışmaları doÄŸrultusunda sosyal, çevresel ve ekonomik taahhütlerine paralel yeni bir proje baÅŸlattı. Lipton, Rize Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü ile yaptığı protokol çerçevesinde hibe ettiÄŸi KETEM (Kanser Erken TeÅŸhis, Tarama ve EÄŸitim Merkezi) aracıyla bölgede gezici saÄŸlık taraması baÅŸlatılmasına ön ayak oldu. Gezici saÄŸlık aracı, meme ve rahim aÄŸzı kanserlerine odaklanarak bölgede yaptığı taramayla erken teÅŸhis ve tedavi yapmayı hedefliyor.



Çay üreticisine büyük bir hizmet



Lipton’un hibe ettiÄŸi KETEM aracı, yöre halkının ve özellikle çay tarlalarında çalışan, sık sık ÅŸehre gidemeyen kadınların saÄŸlık sorunlarının saptanması için yola çıktı. Gezici saÄŸlık aracındaki Mamografi ve CR cihazları sayesinde, yılın büyük bölümünü tarlalarda geçiren kadınlarda meme ve rahim aÄŸzı kanseri taraması yapılacak. Bu projeyle, Karadeniz’de 30 ila 70 yaÅŸ aralığındaki yaklaşık 70 bin kadına saÄŸlık hizmeti götürülmesi hedefleniyor.



Lipton KETEM aracı gittiÄŸi köylerde yaklaşık 3-4 gün kalarak bütün kadınlara ulaÅŸmaya çalışacak. Köylere giden saÄŸlık personeli, saÄŸlık taramasının yanı sıra kanser ve erken teÅŸhis konusunda bilgilendirme de yapacak.



 







 








Etiketler: lipton
Bu haber toplam 3572 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler