Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ve Bordo Bereliler sahaya iniyor

Ve Bordo Bereliler sahaya iniyor
PKK'yla mücadelede Bordo Bereliler daha aktif rol alacak. Komutanlar ise Özel'in talimatıyla karakollarda yatacak.
05.09.2012 / 10:46


Strateji deÄŸiÅŸtiren ve önce Åžemdinli, ardından da BeytüÅŸÅŸebap'a kitlesel saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK 'ya sert karşılık geliyor. Hükümet, bölgede demokrasinin kazanımlarını kaybetmeden, terörle mücadelede sert askeri önlemleri hayata geçiriyor. BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan ile Genelkurmay BaÅŸkanı Org. Necdet Özel'in önceki gün yaptığı 3 saatlik "en uzun görüÅŸmenin" ardından atılacak adımlar netleÅŸti. ErdoÄŸan'a yakın bir isim YAÅž atamalarıyla bölgeye gönderilen yeni komuta kademesinin rolüne iÅŸaret etti ve sonuçların yakında alınacağını belirtti.



ÖZEL HAREKÂT TÜMENE VERÄ°LDÄ°



Kritik atamalar Şırnak-Hakkâri hattında yoÄŸunlaşıyor. Komutan atamaları daÄŸ ve komando okullarında görev yapmış deneyimli isimler arasından seçildi. Bölgedeki komutanlar profesyonel askerleri eÄŸiten birimlerden gönderildi. Komutanlarla birlikte bölgeye daha fazla profesyonel güç gönderilecek. Bordo Berelilerin sahada artık daha etkin rol oynayacağının altı çizildi. Hava destekli nokta operasyon lar ve Kazan Vadisi operasyonu benzeri hamlelere ağırlık verileceÄŸi belirtildi. AÄŸustos'taki YAÅž atamalarında en dikkat çeken isim 2. Ordu Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Galip Mendi oldu. Mendi, Irak ve Suriye sınırından da sorumlu olan 2'inci Ordu Komutanlığı'na atandı. Mendi, Org. Özel'in güvendiÄŸi komutanlardan olmanın yanısıra özel kuvvetlerin kurucularından birisi olarak da tanınıyor. Bu arada Jandarma Özel Harekat Taburlarının Şırnak'ta bulunan 23. Sınır Tümen Komutanlığı'nın emrine verildiÄŸi ve tümene Atak helikopteri desteÄŸi yapıldığı öÄŸrenildi. Hakkari'nin sorumluluÄŸu da tecrübeli bir generale verildi. Isparta DaÄŸ ve Komando Okul Merkez Komutanı Tümg. Ä°smail Metin Temel, Hakkari-Yüksekova'daki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na atandı. Kritik illerden biri olan Hatay'a da AÄŸrı'da görev yapan TuÄŸg. Hakan Atınç getirildi. Bölgedeki komutanlar ise operasyonları karakollardan sevk ve idare etmeye hazırlanıyor. Org. Özel'in bölgedeki komutanlara kesin talimat göndererek, "Karakollarda erlerle birlikte kalın" dediÄŸi öÄŸrenildi.



HAŞİMÄ° Ä°LE 1.5 SAAT BÖLGEYÄ° GÖRÜÅžTÜ



BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, PKK saldırılarının arttığı ve akil adamlar inisiyatifinin harekete geçtiÄŸi dönemde BaÅŸbakanlık'ta sürpriz bir isimle görüÅŸtü. ErdoÄŸan, bölgenin önde gelen siyasetçilerinden HaÅŸim HaÅŸimi ile BaÅŸbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. BaÅŸbakan bölgeyi yakından tanıyan Kürt siyasetçi HaÅŸimi ile 1,5 saat görüÅŸtü. ErdoÄŸan'ın HaÅŸimi'nin bölge izlenimlerini dinlediÄŸi, neler yapılabileceÄŸine iliÅŸkin fikir alışveriÅŸi yaptığı belirtildi.



SABAH GAZETESÄ°






Etiketler: ÖZEL HAREKAT
Bu haber toplam 2341 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler