Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İzmir'de mülteci teknesi battı 58 kişi öldü

İzmir'de mülteci teknesi battı 58 kişi öldü
İzmir açıklarında mülteci teknesi battı, 58 kişi öldü, çok sayıda kayıp var.
06.09.2012 / 15:25


Ä°zmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu çoÄŸu kadın ve çocuk ölü sayısının 24'e yükseldiÄŸini bildirmiÅŸti. Son yapılan açıklamayla ölü sayısının 58'e yükseldiÄŸi bildirildi.



Totuk, yaptığı açıklamada, Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi açıklarında kaçakları taşıyan bir teknenin batmasıyla ilgili bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüÄŸünü söyledi.



KAPTAN VE YARDIMCISI GÖZALTINDA



Totuk, olay sonrası kurtarılan 45 kiÅŸiden birinin tekne kaptanı, diÄŸerinin de yardımcısı olduÄŸunun belirlendiÄŸini ve gözaltına alındıklarını kaydetti. Bu arada, kurtarılan kaçakların saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸunu bildirildi.



KAYALIKLARA ÇARPARAK BATTI



Avrupa’ya yasa dışı yollardan çıkmak isteyen ve ilk belirlemelere göre içinde çoÄŸu çocuk ve kadın kaçakların bulunduÄŸu balıkçı teknesi, kayalıklara çarparak battı. Teknenin güvertesinde bulunan ve yüzerek kıyıya ulaÅŸan kaçaklar, bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarıldı. Olay sonrası çok sayıda kaçağın halen kayıp olduÄŸu öÄŸrenildi. Kurtarılan kiÅŸilerin Irak ve Suriye uyruklu oldukları belirlendi.



Kürtçe bilen askerler aracılığıyla kaçakların alınan ilk ifadelerinde, Ä°zmir’in Basmane Semti’ndeki otellerde kaldıkları, burada insan tacirleriyle irtibat kurduktan sonra da Ä°ngiltere’ye gitmek üzere anlaÅŸtıklarını söyledikleri bildirildi. Balıkçı teknesinin denize açıldıktan yaklaşık 50 metre sonra kayalıklara çarpıp su alarak battığı saptandı. Bir kısmı yüzerek kıyıya çıkan kaçakların, teknenin güvertesinde bulundukları öÄŸrenildi. Ancak yine kaçakların verdiÄŸi bilgiye göre teknenin kilitli olan alt bölmesinde kadın ve çocukların da aralarında bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸinin olduÄŸunun belirtilmesi üzerine Sahil Güvenlik dalgıçları, su altında arama ve kurtarma çalışması baÅŸlattı.



Ä°KÄ° ORGANÄ°ZATÖR GÖZALTINDA



Olayın hemen ardından harekete geçen jandarma ekipleri, organizatör oldukları belirlenen iki Türk’ü yakaladı. Gözaltına alınan ÅŸüphelilerden birinin Burhan Y. olduÄŸu belirtildi. Organizatörlerin tekneyi Aydın’ın KuÅŸadası Ä°lçesi’ndeki balıkçılardan kiralayıp Ahmetbeyli’ye getirdikleri öÄŸrenildi. Kaçakların baÄŸlantı kurduÄŸu diÄŸer insan tacirlerinin kimlikleri ve kaldıkları otellerin belirlenmesi için soruÅŸturmanın devam ettiÄŸi bildirildi.






Etiketler:
Bu haber toplam 2330 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler