Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Öcalan'ın Gerçek Yüzü

Öcalan'ın Gerçek Yüzü
PKK'nın İmralı'daki elebaşısı Abdullah Öcalan'ın sırları 'Terörün Gizli efendileri' isimli kitapla günyüzüne çıktı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Terörle Mücadele Daire Başkanı Cevdet Saral, 40 yıllık meslek hayatını anlattığı kitapta ilginç tespitlerde bulundu.
18.09.2012 / 12:42


Terörle Mücadele Daire BaÅŸkanlığı, Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü ve Emniyet Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra emekliye ayrılan Cevdet Saral, ‘’Terörün Gizli Efendileri’’ adlı bir kitap yazarak, 40 yıllık mesleki birikimini paylaÅŸtı. Saral kitabında, Abdullah Öcalan’ın hayalleri ve en çok hoÅŸlandığı ÅŸeyleri de, ‘’Bestesinin ve heykelinin yapılması’’ olarak açıkladı.



Kripto yayınlarından çıkan kitabında, terörist ifadelerine ve belgelere de yer veren Saral, Gazeteport’a yaptığı açıklamada, ‘’Ben bir anı kitabı yazmadım. 40 yıllık tecrübem ile, terörün dünü ve bugününü, PKK’yı ve Öcalan’ı, resmi belge ve bilgiler ışığında analiz ettim. Terör sorununa 50 ayrı teÅŸhis koyarsanız, tedavi de yapamazsınız’’ dedi. CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakan, siyasi parti liderleri ve devlet yetkililerine de gönderilecek olan kitabın satır baÅŸları ÅŸöyle:



NEDEN TESLÄ°M EDÄ°LDÄ°? : Öcalan’ı teslim edenler, ondan sonra örgütü yönetebilecek bir ikinci isim olmadığını ve örgütün ancak Öcalan’ın hayatta kalması ile varlığını sürdürebileceÄŸini anladılar.



Yeni bir lider ve yeni bir PKK yaratılamayacağını gördüler. Etkili ve silahlı bir baskı unsuru olarak, Türkiye’nin bölünmesi için atılacak adımlarda, Apo’ya ihtiyaç vardı. Bu nedenle idam edilmemek ÅŸartı ile Türkiye’ye teslim edildi.



ÖNCELÄ°KLÄ° HEDEFLERÄ°: Öcalan’ın hedefi kızıl, sarı ve beyaz bölgeler oluÅŸturmaktır. Kızıl bölgelerde güvenlik güçlerini bölgeden çıkarmak, yargı sistemi oluÅŸturmak, sarı bölgelerde halk hareketleri yapmak, devlet organlarını iÅŸlemez hale getirmek, eyalet hükümetleri kurmak, örgüte katılım için askerlik ÅŸubeleri oluÅŸturmak, kadın ordulaÅŸması saÄŸlamak, beyaz bölgelerde de suikast ve sabotajlar yapmaktır.



KÜRTLERE BAKIÅžI: Öcalan Kürtleri aÅŸağılamaktadır. Kendi yazdığı ‘Çözümlemeler’ ve diÄŸer belgelerde Kürt halkı için ‘Siz kendinizi erkek zannediyorsunuz ama gerçekte karısınız, Kürt erkeÄŸinde sahte namus anlayışı ve kadın düÅŸkünlüÄŸü vardır. Kürtlerden bir iki elin parmakları kadar dürüst adam çıkmıyor, kendi haline bıraksan çoÄŸunluÄŸu sünepedir’ sözleri yer almaktadır.



TÜRKLERE BAKIÅžI:
Öcalan Türkleri sevdiÄŸini ve annesinin de Türk olduÄŸunu açıklamaktadır. Ancak PKK’lı teröristlerin; Türklere kin, nefret ve düÅŸmanlık duyması için elinden geleni yapmakta, Türkler için ‘DüÅŸman, Barbar, Cüce, Ä°stilacı, Yırtıcı, UÄŸursuz, Acımasız’ ifadelerini kullanmaktadır.



DAÄžDAN NEDEN VAZGEÇMÄ°YORLAR? : Terör örgütünün daÄŸ kadrolarının silah bırakmama ve teslim olmama sebebi, Öcalan’ın hapisten çıkacağı ve devletçe muhatap alınacağı beklentisidir. Mücadelenin baÅŸarıya ulaÅŸacağını hayal etmekte, öldürülme ya da ailesine zarar verilme korkusu yaÅŸamakta, hain damgası yeme duygusuyla da umutsuzluk ve çaresizlik içindedirler.



HAYALLERÄ° VE HOÅžLANDIKLARI: Öcalan en çok, övülmek, fotoÄŸraf çektirmek, görüntü kasetlerini arÅŸivlemek, güzel terörist kızlarla birlikte olmak, muhaliflerini ortadan kaldırmak ve ispiyon ağını geniÅŸletmekten hoÅŸlanmaktadır. Bunlar arasında, kendisi için beste ve heykelinin yapılması da vardır. Öcalan kendisi için, ‘Kutup yıldızı, Zamanın peygamberi, DoÄŸunun güneÅŸi, Evrenin merkezi’ sıfatlarını kullanmaktadır.



Ä°NFAZ YÖNTEMLERÄ°: Öcalan tasfiyeye karar verdiÄŸi örgüt mensupları için, el ve ayaklarından çiviletmek, kaba yerlerine kızgın ÅŸiÅŸ sokturmak, yüzünün derisini yüzdürmek, testislerini kestirmek, başına çuval geçirip boÄŸdurmak, uçurumdan atmak, mayınlı bölgeye sokmak gibi infaz yöntemleri uygulamıştır.



ÇÖZÜM VE SONUÇ: PKK asla korkulacak ve Türkiye’ye geri adım attırabilecek bir tehlike deÄŸildir. Yapılması gereken tek ÅŸey PKK’yı dizlerinin üzerine çöktürmek ve hayatiyetini sonlandırmaktır. Bunun için de yeni strateji ve mücadele yöntemleri hazırlanmalıdır. Bunun için ehil kiÅŸiler de vardır. Teröristlere taviz verilmemeli, Türkiye vatandaÅŸlığının Anayasa’da yer alması, Kürtçenin eÄŸitim ve öÄŸretim dili olarak kabul edilmesi, bölücü siyasetin önündeki engellerin kaldırılması, Öcalan’a uygulanan tecritin kaldırılması, demokratik özerkliÄŸin kabul edilmesi, koruculuÄŸun kaldırılması gibi taleplere karşı da, asla geri adım atılmamalıdır.



Kaynak: Gazeteport






Etiketler:
Bu haber toplam 4257 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler