Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Tarihi Gün! Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Rize'de Tarihi Gün! Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Kentsel Dönüşüm Projesi yarın (Cuma günü) aralarında Rize'nin de bulunduğu 35 ilde başlıyor. 35 ilde 3 bin 169 binanın yıkılacağı projede, Rize'de kaç konut yıkılacak?
05.10.2012 / 10:04


Kentsel DönüÅŸüm Projesi yarın baÅŸlıyor. 35 ilde kamu ve özel mülkiyete ait toplam 3 bin 169 binanın yıkılacağı projede, binalar ‘emülit’ yöntemiyle yıkılacak. Rize'de ise Kentsel DönüÅŸüm Projesi çerçevesinde Rize Merkez Yeniköy Mahallesi Hamamderesi Mevkiinde (Timya Vadisi) 567 konutun yıkımı kademeli olarak gerçekleÅŸtirilecek.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Van depreminden sonra “Ä°ktidarı kaybetme pahasına yapacağız” dediÄŸi kentsel dönüÅŸüm, Ä°stanbul Esenler'de Havaalanı Mahallesi'nde vurulacak ilk kazmayla yarın resmen baÅŸlayacak. Törende BaÅŸbakan ErdoÄŸan ile Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar, daha sonra Sarıgazi’de Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki 10 binanın ‘emülit’li patlamayla yıkımını gerçekleÅŸtirecek.



RÄ°ZE'DE 567 KONUT KADEMELÄ° OLARAK YIKILACAK 830 KONUT YAPILACAK



olay53 haber muhabirimizin edindiÄŸi bilgilere göre Kentsel DönüÅŸümün yapılacağı 35 il arasında yer alan Rize'de de yarın (Cuma günü) yoÄŸun hava muhalelefeti olmaması durumunda yıkımlar baÅŸlayacak. 567 konutun yıkılacağı Timya Vadisi'nde 830 konut yapılacak. Rize Belediyesi yıkımı gerçekleÅŸtirilecek alandaki mal sahipleriyle %70 oranında uzlaÅŸma saÄŸlarken yüzde 30'luk kısım ile görüÅŸmelerin devam ettiÄŸi ve bu yüzdelik dilimi içerisinde yer alan bazı kiÅŸilerin hisselerinin küçük olması ve tapu sıkıntıları bulunması dolayısıyla tapu ile ilgilenmemek için uzlaÅŸma görüÅŸmesine katılmadıkları öÄŸrenildi.



TÄ°MYA VADÄ°SÄ° 2013'TE Ä°HALEYE ÇIKIYOR



Timya Vadisi'ndeki yıkımların kademeli olarak gerçekleÅŸeceÄŸi ve 2013 Ocak ayında TOKÄ° tarafından ihaleye çıkarılacağı bilgisine ulaÅŸan olay53 haber muhabirimiz, ilk etapta 5 blokta 450 konutun 1,5 - 2 yıl gibi çok kısa sürede sahiplerine tesliminin tasarlandığını öÄŸrendi.



HAK SAHÄ°PLERÄ° DÖRT DÖRTLÜK LÜKS EVLERE SAHÄ°P OLACAK



Öte yandan Timya Vadisi'nde TOKÄ° tarafından yapılacak 830 konutun TOKÄ°'nin ülke genelinde yaptığı afet evleri gibi olmayacağı ve projenin Rize Belediyesi tarafından hazırlanmış olduÄŸundan konutların mükemmel olarak adlandırılabilecek konutlar olacağı ve konutların tamamen mal sahiplerine verileceÄŸi ve halka yönelik satışların yapılmayacağı öÄŸrenildi. Timya Vadisi'nde konutlar tamamlandığında vatandaÅŸlar, çevre düzenlemesi yapılmış, dere üzerleri açılmış, içerisinde alışveriÅŸ merkeziyle beraber sosyal alanları da bulunan doÄŸalgazlı lüks konutlara sahip olacak.



TOKÄ° HAYRAT'TA 250 KONUT YAPACAK BU KONUTLAR VATANDAÅžLARA SATILACAK



Ayrıca TOKÄ°'nin Timya Vadisi'ndeki giderine karşılık Hayrat Mevkii'nde Rize Belediyesi'ne ait bir alanda projesi Rize Belediyesi tarafından yapılan yaklaşık 250 konutun yer alacağı arazide TOKÄ°, 250 konut yapacak ve bu konutlar vatandaÅŸlara satılacak. Burada yapılacak konutlar da aynı TÄ°MYA Vadisi'nde olduÄŸu gibi lüks bir ÅŸekilde yapılacak. - olay53 - ÖZEL -



TÄ°MYA VADÄ°SÄ° PROJESÄ° TAMAMLANDIÄžINDA TÄ°MYA VADÄ°SÄ° BÖYLE OLACAK



timya-vadisi-rize.20121004213143.jpg



timya-vadisi-rize-(1).jpg



timya-vadisi-rize-(3).jpg



timya-vadisi-rize-(4).jpg



timya-vadisi-rize-(5).jpg



timya-vadisi-rize-(6).jpg



EMÜLÄ°T NEDÄ°R?



Ä°sveçli bilim adamı Alfred Nobel tarafından 1866’da bulunan dinamit, geliÅŸen teknolojiyle birçok deÄŸiÅŸime uÄŸrayarak, patlamaya çok duyarlı nitrogliserin kullanımından vazgeçildi. Bu ÅŸekilde ortaya çıkan emülit, dinamit kullanımını neredeyse sona erdirerek anfoyla birlikte yüzde 99 oranıyla en çok tercih edilen patlayıcı oldu. Türkiye'de de üretilen bu yeni nesil patlayıcı maddeler, nakledilirken ve depolanırken dinamit kadar yüksek risk taşımıyor. Bugüne kadar Türkiye'de yüksek binaların ekonomik ömürlerini doldurmaması nedeniyle uygulanmayan bu yöntem, kentsel dönüÅŸüm kapsamında riskli binaların yıkılması kararıyla birlikte yarından itibaren kullanılmaya baÅŸlanacak. Sistem sayesinde binaların yıkım süreleri birkaç saniyeye düÅŸürülerek, zamandan tasarruf saÄŸlanıyor. Ä°ÅŸ makinelerinin harcadığı motorin, madeni yaÄŸ, yedek parça masrafları ortadan kalkarken, iÅŸ kazaları ve uzun süreli gürültünün de önüne geçiliyor. Bina yıkıldıktan sonra parçalanmış kolonların arasından kolayca ayrılan inÅŸaat demirleri, geri dönüÅŸüm için fabrikalara yollanıyor. Kullanılan patlayıcı madde cinsi ve elektriksiz gecikmeli kapsüllerle, güvenli bir patlatma sistemi oluÅŸturuluyor. Bu sistemde manyetoya basılıncaya kadar iÅŸi yapan kiÅŸilerin iradesi dışında patlama riski bulunmuyor. Dinamite göre daha güvenli olan “emülit”, zararlı kimyasallar içermemesi nedeniyle çevreye duyarlılığıyla da dikkat çekiyor. Yöntem, dünyanın birçok ülkesinde sadece bina yıkımlarında deÄŸil, ÅŸehirlerde hafriyat temellerinde çıkan kayaların parçalanması için de kullanılıyor






Etiketler:
Bu haber toplam 3884 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler