Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

"Safahat-Mehmet Akif Dönüyor" Rize'de Sahne Alacak

Ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan "Safahat - Mehmet Akif Dönüyor" adlı tiyatro oyunuyla Rize’de sahne alacak.
12.12.2012 / 08:46


YönetmenliÄŸini Hilali Hasanov'un yaptığı ve ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez'in oynayacağı tek perdelik oyun "Safahat - Mehmet Akif Dönüyor"  21 Aralık Cuma akÅŸamı saat 20:00’de Rize Ä°smail Kahraman Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluÅŸuyor.



Rize Polis Hizmetlerini GeliÅŸtirme ve Destekleme DerneÄŸi tarafından organize edilen oyunun kurgusu içinde; Mehmet Akif'in kendinden sonraki nesle bıraktığı emanetine gösterilen duyarsızlık iÅŸlenirken, "EÄŸer Akif yaÅŸasaydı bu halimize ne derdi?" sorusuna cevap aranacak.



safahat-tiyatro-gosterisi-rizede.jpg



Bir adam düÅŸünün verdiÄŸi sözden asla dönmüyor…

Bir adam düÅŸünün inandığı doÄŸrularla yemin deÄŸiÅŸtirtiyor…

Bir adam düÅŸünün kara kışın ortasında giyecek paltosu yokken servetleri reddediyor…

Bir adam düÅŸünün alkışı sevmiyor…

Bir adam düÅŸünün savaÅŸ meydanlarında düÅŸman ordularının yakıp gittiÄŸi evlere su taşıyor…

Bir adam düÅŸünün görmediÄŸi yerin destanını yazıyor…

Bir adam düÅŸünün hayatını milletine adıyor…

Bir adam düÅŸünün Ä°stiklal Marşı gibi bir destanı yazıyor…



- Tanıdınız mı onu?

- Mehmet Akif’ten bahsediyoruz. Bu milletin mutabakat metnini yazan ÅŸairden.

Ankara’nın kara kışında sırtında arkadaşıyla sıra sıra deÄŸiÅŸerek giydikleri bir muÅŸambayla soÄŸuktan korunmaya çalışırken servetleri reddediyor. Ardından bir sabah uyandığında duvara bir ÅŸeyler yazmaya baÅŸlıyor. O duvara düÅŸtüÄŸü not bir milletin kader yazısı oluyor.



Hani vardır ya “EÄŸer bir yemin etse, aÄŸzından bir yemin çıksa; Allah onun yemini doÄŸru çıksın diye, söylediÄŸi sözü yapar”.

Ä°ÅŸte öyle biriydi Mehmet Akif…

Ä°ÅŸte È™imdi Mehmet Akif dönüyor.

Sormaya, sorgulamaya geliyor.

Emaneti ne yaptığımızın hesabını sormaya geliyor.

Yolu kah Neyzen Tevfik’le, kah Mithat Cemal’le, kah KuÅŸçubaşı EÅŸref’le, kah Tevfik Fikret’le kesiÅŸiyor. Yolu kah Berlin’e, kah Mısır’a, kah Çanakkale’ye düÅŸüyor…

Evi bildiÄŸi Ä°stanbul’da misafir gibi yaÅŸamış, onunda 11 yıllık hasretin ardından ölmek için Ä°stanbul’a geri dönmüÅŸtü… Akif dönüyor..."



Bu oyun bir dönem unutturulmuÅŸ, haksızlığa uÄŸramış olan bir Mehmet Akif savunması deÄŸildir. Tam tersi Mehmet Akif’in yine bizim için geri dönüÅŸüdür. Bu zamanda Mehmet Akif’in doÄŸrularına her zamandan daha çok ihtiyacımız var.



Mehmet Akif dönüyor ve döndüÄŸü yerde olanları soruyor. Bize “biz neredeyiz?” sorusunu sorduruyor."







Etiketler:
Bu haber toplam 2450 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler