Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Uçan 750 Bin Yolcumuz var Havalimanımız Yok

Uçan 750 Bin Yolcumuz var Havalimanımız Yok
Kent Konseyi Bünyesinde 15 Kasım’da 2012 oluşturulan Havalimanı Çalışma Grubu Çalışmalarını Çok Önemli Bir
29.12.2012 / 13:07


Gazeteci-Yazar Metin Topçu baÅŸkanlığında kurulan havalimanı çalışma komisyonu geçen süre zarfında yaptığı araÅŸtırmalardan elde ettiÄŸi verileri bir araya topladığı  “Rize- Artvin Havalimanı” dosyasını oluÅŸturdu.



Dosya hakkında bilgi veren havalimanı çalışma grubu baÅŸkanı Metin Topçu, “aslında var olan ama kamuoyu tarafından bilinmeyen resmi ağızlarca da dile getirilmeyen verilere ulaÅŸtık. Bu verileri kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla paylaÅŸmak ve yetkililere gereÄŸini yapmak üzere sunmak için bir dosya oluÅŸturduk. Umuyorum ki kamuoyu bu dosyaya desteÄŸini verecek yetkililerde gereÄŸini yapacak.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



Komisyon BaÅŸkanı Topçu, “Ulaşımda temel alt yapı demiryolu, denizyolu, karayolu ve havayolu’dur. Bunların üçünden yeterince istifade edemiyoruz. Burada yaÅŸayan nüfusun üç katı dışarıda çok uzak yerleÅŸim yerlerindedir. Havalimanı temel ulaşım alt yapısında en önemli unsurdur. En yakın hava limanına Rize merkezden 1 saatte ulaÅŸamıyoruz. AB’nin normlarına göre 100 Km’de bir havalimanının olması gerekiyor. O nedenle turizmden, ülkemizdeki geliÅŸmelerden gerekli payımızı alamıyoruz. Rize’nin hak ettiÄŸi yere gelmesi için havalimanının yapılması ÅŸarttır. Ben inanıyorum ki bu dosyayı gören yetkililerimiz olaya daha sıcak bakacak ve gereÄŸini yapacaktır.” ifadelerini kullandı.



Havaalanı Çalışma Gurubu BaÅŸkanı Metin Topçu” Rize Kent Konseyi Havaalanı ve Demir Yolu çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Öncelikle kamuoyu bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verdik. Ayırımsız bütün STK’larımız destek verdiler.

Siyasi ayağın tamamlanmasına sıra geldi. Hız kesmeden siyasetçilerimize dosyamızı sunacağız, ilgili Bakanlığa ve BaÅŸbakanlığında da göndereceÄŸiz dosyamızı. Havaalanı ve Demir yolu Rize’nin kaderini deÄŸiÅŸtirecek projelerdir. Hiç birinden vaz geçemeyiz. Havaalanı en kolay ve en hızlı bir ÅŸekilde hayata geçirilebilecek bir projedir. Havaalanı yapılması için gereken ÅŸartların hepsini taşıyoruz. 750 bin yolcumuz var. Bu yaklaşık olarak 1 günde 15 uçak seferinin yapılması demektir. Mevcut havaalanına çok uzağız. Yarım saatlik mesafe de yanlıştır günde bir uçak da yanlıştır. Rakamlarla bunu ispat ettik.Dosyamızda bunlar mevcuttur. Bu miktar yolcu sayısı ile Rize’de havaalanı kurulduÄŸu gün Türkiye’de mevcut 48 havaalanı içersinde 14.ncü sıraya yerleÅŸiyor. Konya’dan, Malatya’dan, fazla yolcumuz var. Ülkemiz AB’ne girmek için bu ve benzeri konularda AB standartlarını yakalamaya çalışıyor. AB uygulamalarında uçağı tercih eden yolculara 100 kilometreden fazla yol kat ettiremezsiniz. Zaman mefumu önemli deÄŸildir. Trafik yoÄŸunluÄŸundan 30 kilometreyi de 2 saatte gidemezsiniz. Bu baÅŸka bir durumdur. Önemli olan, geçerli olan kriter 100 kilometre ÅŸartıdır. Bu durumda Çayeli ile Pazar ilçemiz arasında uygun bir yerde havaalanı yapılması kaçınılmaz olmuÅŸtur. Havaalanı olmadan ülkemizdeki geliÅŸmeden payımızı almamız hayaldir. Yetkililerin bu durumu çok dikkatli bir ÅŸekilde araÅŸtırmaları ve ona göre vaziyet almaları halkımızı sevindirecektir.” Dedi.






Etiketler:
Bu haber toplam 2313 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler