Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

24 Saat Kesintisiz Horon Rekoru Denemesi Yapacaklar

24 Saat Kesintisiz Horon Rekoru Denemesi Yapacaklar
Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF), 8-11 Mart tarihleri arasında Ankara'da 4'üncüsü düzenlenecek olan 'Rize Günleri' etkinliklerinde 24 saat kesintisiz horon rekoru denemesi yapılmasını kararlaştırdı.
17.01.2013 / 19:31


   8-11 Mart 2013’te AKM’de yapılacak olan Rize Tanıtım Günlerinde 24 saat horon denemesi yapılacak. Bu kapsamda Guinness  Türkiye yetkililerine proje hazırlandı.  Ulusal ve yerel basının da bizzat yakından takip edeceÄŸi kesintisiz horon rekorunu kırmayı planlıyoruz. 



Rekor denemesi; amatör tüm horon gruplarına, folklor gruplarına, tüm hemÅŸehrilerimizi ve bu halkada yer almak isteyen tüm katılımcıları bu güzel anı yaÅŸamaya davet ediyoruz.  



Horon eden neÅŸeli ayaklar, müzik eÅŸliÄŸinde söylenen yöresel türküler…  Rize Tanıtım Günleri-4 de Horon Fırtınası yaÅŸanacak.



Horon Halkası rekoruna dahil olmak için bu anı yaÅŸamaya davet ediyoruz. Ayrıca; Tüm horonculara günün anlamına iliÅŸkin katılımcı belgesi de verilecektir.  



24 saat sürecek horon etkinliÄŸi; bireysel ya da amatör gruplar ÅŸeklinde herkese açıktır. Rekor denemesine katılmak isteyen grupların rizegunleri@gmail.com adresine baÅŸvurmaları yeterli olacaktır. Ayrıca katılan herkese günün anısına sertifika verilecek.

Hamsi,  Hamsinin kulağına kar suyu kaçınca yenir, Ankara’da Rize Günleri baÅŸlayınca Rize Çayı içilip horon edilir. Hayden Horona…

 



Konuyla ilgili geliÅŸmeleri takip edeceÄŸiniz adresler ve baÅŸvurular için,



rizegunleri@gmail.com mail adresi






Bu haber toplam 2570 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler