Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Türk dünyası ortak askeri birlik kuruyor

Türk dünyası ortak askeri birlik kuruyor
Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri isimli yeni bir birlik oluşuyor
26.01.2013 / 17:55

   Temeli Türkiye'de atılan birliÄŸin ismi Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri. Türk dünyası artık askeri bir birlik oluÅŸturuyor. Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri ismini taşıyan teÅŸkilat, ilk toplantısını Azerbaycan'da gerçekleÅŸtirdi.


 


TeÅŸkilatın temelleri Türkiye'de atılmıştı. 2011 yılında Ankara'da alınan kararla Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetlerinin oluÅŸturulması gündeme geldi.


 


Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri BirliÄŸi'ne alternatif olması düÅŸünülen teÅŸkilat ilk toplantısını Bakü'de gerçekleÅŸtirildi. Toplantıya Türkiye, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan askeri yetkililer katıldı.


 


Türkiye'yi Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu temsil etti. Mogolistan Jandarma Genel Komutanı elveriÅŸsiz hava koÅŸulları sebebiyle görüÅŸmeye katılmadı.


 


Toplantıda, Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri TeÅŸkilatının kuruluÅŸu resmen ilan edildi. TeÅŸkilatın amacıysa Türk cumhuriyetleri arasındaki askeri iÅŸbirliÄŸini kuvvetlendirmek.


 


Örgütün ana karargâhı Ankara'da bulunacak.





Bu haber toplam 2673 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler