Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mehmet AÄŸar tahliye oluyor

Mehmet AÄŸar tahliye oluyor
Denetimli serbestlik yasası Ağar'a da vurdu. Mehmet Ağar 3 ay sonra tahliye olacak..
02.02.2013 / 09:35


Yasayla birlikte Aydın'da 239 kiÅŸi tahliye olacak. Susurluk Davası'ndan aldığı 2 yıllık hapis cezasını Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde çekmekte olan DP eski Genel BaÅŸkanı Mehmet AÄŸar'ın yasadan kısmen yararlanacağı öÄŸrenildi.



 



AYDIN'DA TAHLÄ°YELER BAÅžLADI



Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Ä°nfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda deÄŸiÅŸiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye genelindeki mahkumlar tahliye edilmeye baÅŸlandı. Açık Cezaevi'nde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, 1 yıl ve daha az süre cezası kalan iyi halli 239 hükümlü Aydın'da da tahliye edilmeye baÅŸlandı.



AÄžAR, 3 AY SONRA TAHLÄ°YE OLACAK



Susurluk Davası kapsamında yargılanan ve hakkındaki karar Yargıtay tarafından onandıktan sonra 25 Nisan 2012 günü Aydın'ın Yenipazar Ä°lçesi'ndeki Kapalı Cezaevi'nde 2 yıllık hapis cezasını çekmeye baÅŸlayan DP eski Genel BaÅŸkanı Mehmet AÄŸar'ın durumu ise kafa karıştırdı. 25 Nisan 2013 günü cezasının bir yılını tamamlayacak olan Mehmet AÄŸar'ın mevcut yasadan yararlanması için yasanın yorumlanmasının önemli olduÄŸu vurgulandı. Nisan ayında bir yılını tamamlayacak olan AÄŸar'ın 25 Nisan'da tahliye olmasının beklendiÄŸi, ancak Açık Cezaevine çıkma hakkını Aralık ayında alacağı için tahliyenin Aralık ayına kalmasının söz konusu olduÄŸu öÄŸrenildi. Yasanın uygulanması sırasında netlik kazanacak olan durumda AÄŸar'ın yakınları, yasadan bir yıl yerine sadece 4 ay faydalanabilecek olmanın haksızlık olacağını savundu.






Bu haber toplam 2294 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler