Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Sarı Bıçaklandı

Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Sarı Bıçaklandı
Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı bıçaklı saldırıya uğradı.
13.02.2013 / 19:09


Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı makam odasında bıçaklı saldırıya uÄŸradı.



Haber muhabirimizin edindiÄŸi bilgiye göre saat:16.00 sıralarında Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı (50), Salih B. (42) adlı bir seyyar balıkçı tarafından makam odasında bıçaklandı. Sarı, ağır yaralı bir ÅŸekilde Rize Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı.



EdindiÄŸi bilgiye göre, balıkçı tezgahına el konulan ÅŸahıs yanında taşıdığı bıçakla Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı'nın makam odasına giderek Sarı ile tartıştı. Tartışmanın ardından bıçağını çıkaran ÅŸahıs Sarı ve zabıta personeli tarafından etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Güçlü bir fiziÄŸe sahip olan ÅŸahıs, Sarı'yı tüm engellemelere raÄŸmen göÄŸüs altından ve ayağından bıçakladı. Zabıta Müdürü Sarı'nın ayrıca boÄŸuÅŸma esnasında avuç içlerinin de kesildiÄŸi öÄŸrenildi. Emniyet güçlerinin makam odasına gelerek spreyle etkisiz hale getirdiÄŸi S.B. gözaltına alındı.



Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra ameliyata alınan Sarı'nın hayati tehlikeyi atlattığı öÄŸrenildi.





Hastane çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır ÅŸunları söyledi:



"Ä°ki seyyar satıcı olaydan sonra gözaltına alındı. Seyyar satıcılarla ilgili yapılan bir düzenleme sonrasında böyle bir olayın yaÅŸandığını düÅŸünüyoruz. Bu tarz kanunsuz eylemlere kalkışanlar karşılarında devleti bulacaktır. Üzüntülüyüz.





Bakırcı ÅŸunları söyledi:



  “Ä°ki kiÅŸi belediyeye gelerek zabıta müdürümüzü öldürmeye sebebiyet verecek ÅŸekilde bıçakladılar. Zabıta müdürümüz bu kiÅŸiler hakkında birkaç kez savcılığa suç duyurusunda bulunmuÅŸlardır. Bunların ceza aldıkları var ama bir tutuklama olmamıştır. Rize belediyesi seyyar ve benzer sorunlu iÅŸlerin üzerine gittikçe bu tip ÅŸeylerle karşılaşıyoruz. Bugüne kadar uÄŸraşımız yasal çerçeve içerisinde olmuÅŸtur. Bunları adli makamlara bildirdiÄŸimiz zaman vatandaşın maneviyatını kırmayacak ÅŸekilde kanunlar çerçevesinde kararlar alınması arzumuzdu. Burada bu oluÅŸmadı. Bu tip saldırganlar çok iÅŸlem görmüyor kanaati var. Åžahsıma yönelikte daha önce saldırı olmuÅŸtur. Cebinde bıçağı olan bir kiÅŸi vardı. O kiÅŸiye bıçağı çekmeye fırsat vermeden biz ona vurmak mecburiyetinde kalmıştık. Kamuoyu baÅŸkan doÄŸrumu vurdu, yanlış mı vurdu diye tartıştı. Adli soruÅŸturma da cebinde bıçağı gördün mü görmedin mi sorgusuna geldi.”



 



DÄ°LERÄ°M BU SON OLUR



 



Bakırcı, “Yine yakın bir zamanda bir kiÅŸi oturduÄŸum eve kadar çıkıp yangın tüpü ile çevreye zarar veriyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduÄŸumuzda  bunlar elini kolunu sallayarak gezmeye devam ediyor. Dilerim bu son olur. Dilerim zabıta müdürüme hayati bir ÅŸey olmamış olur. Bu saldırı zabıta müdürünün ÅŸahsında Rize belediyesi ve Rize’ye ve Rize halkına yapılmış bir saldırıdır. Bundan sonra adli makamlar benzer tavırda davranırsa bizde kendimizi korumakla ilgili  tedbirlerimizi farklı deÄŸerlendireceÄŸiz. Bunun altını çiziyoruz.”






Bu haber toplam 2874 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler