Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize’de çocuk hastalıkları poliklinikleri tek çatı altında toplanıyor

Rize’de çocuk hastalıkları poliklinikleri tek çatı altında toplanıyor
Rize’de çocuk hastalıkları poliklinikleri tek çatı altında toplanıyor
07.03.2013 / 19:03


   Rize Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreteri Dr. Åžafak Sümbül, 11 Mart tarihinden itibaren Rize’de ki Çocuk Hastalıkları Polikliniklerinin Rize Devlet Hastanesi içerisinde oluÅŸturulan yeni bir ünite ile tek çatı altında toplanacağını söyledi.

Rize Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreteri Dr. Åžafak Sümbül düzenlediÄŸi basın açıklamasında çeÅŸitli kamu hastanelerindeki Çocuk Hastalıkları Polikliniklerinin tek çatı altında toplanarak hafta içi sabah 08:00 saatleri ile 21:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti verileceÄŸini belirtti.

   Sümbül açıklamasında, ÅŸunları söyledi:

    “Ä°limiz Merkez ilçede bulunan T.C. SaÄŸlık Bakanlığı Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi toplam 366 ; Rize Devlet Hastanesi de toplam 358 adet yatak ile hastalarımıza hizmet vermektedir. T.C. SaÄŸlık Bakanlığı Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi bu hizmeti 16 çocuk ve 9 da yoÄŸun bakım olmak üzere toplam 25 yatak ile Rize Devlet Hastanesi de 18 çocuk 10 yoÄŸun bakım yatağı olmak üzere toplam 28 yatak ile vermektedir. Oysa ki Rize Devlet Hastanesi çocuk servisinde 59 çocuk yatağı 16 da yoÄŸun bakım yatağı bulunmakta olup yoÄŸun bakım yatak sayısı 24’ e kadar çıkartılabilmektedir. Dolayısı ile de Rize Devlet Hastanesi çocuk servisinde bulunan yataklar gerek sayı gerekse de kalite yönünden ilimizin taleplerini karşılayabilecek düzeydedir. Bu nedenle de T.C. SaÄŸlık Bakanlığı Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümünün Rize Devlet Hastanesine taşınmasına karar verilmiÅŸtir. Böylece hem çocuk hastalarımızın yatak sıkıntısı nedeni ile il dışına sevk edilmelerine gerek kalmayacak; hem de çocuk servisinden boÅŸalan yatakların baÅŸka bölümlerin kullanması sayesinde EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinin yatak sıkıntısı azaltılmış olacaktır.”

Sümbül, 11 Mart Pazartesi gününden itibaren sadece Rize Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Çocuk Hastalıkları Servisi ve polikliniÄŸinin hasta kabul edeceÄŸini belirterek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

      "T.C. SaÄŸlık Bakanlığı Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesi Çocuk bölümlerinin, Rize Devlet Hastanesinde hizmet verme uygulaması 11.03.2013 tarihinden itibaren baÅŸlayacaktır.11.03.2013 Pazartesi gününden itibaren Ä°limiz Merkez Ä°lçede Çocuk Hastalarımıza yönelik hizmetimiz Rize Devlet Hastanesi binasında verilecektir. Bu uygulama sadece poliklinik hastalarına yönelik olmayıp; çocuk acil hastalarımıza da aynı ÅŸekilde Rize Devlet Hastanesi Binasında hizmet verilecektir. Uygulamanın baÅŸlaması ile normal mesai dışında ayrıca akÅŸam 17:00 ile 21:30 saatleri arasında da çocuk hastalara yönelik olarak poliklinik hizmeti verilecektir.”






Bu haber toplam 2006 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler